Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σαμοθράκη: 10 εκπληκτικά μέρη που πρέπει να δεις!

Σαμοθράκη: 10 εκπληκτικά μέρη που πρέπει να δεις!

Για πολλούς ξένους ταξιδιώτες η Σαμοθράκη θεωρείται το ομορφότερο νησί της ελληνικής επικράτειας.  

Έρχονται και επανέρχονται, μαγεμένοι από αυτό το παράξενο νησί, με το πανέμορφο βουνό του, το Φεγγάρι, να του δίνει τόσο επιβλητική όψη. Περισσότερα από 140 εποχιακά ποταμάκια, καταρράκτες και δολίνες, δημιουργούν ένα απίστευτο τοπίο, με την θέα στο Αιγαίο, την Θάσο και την Τένεδο. Ας δούμε μερικά από τα ασύλληπτα όμορφα μέρη που θα συναντήσετε στην μαγεμένη Σαμοθράκη.
Οι Κήποι, βέβαια
Η παραλία των Κήπων είναι η πιο διάσημη της Σαμοθράκης. Απέραντη ακτογραμμή με μαύρο βότσαλο, που κόβει την ανάσα! Τα νερά βαθαίνουν απότομα, όπως και σε όλη την Σαμοθράκη, και πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο το μπάνιο εδώ!
Η αγαπημένη Καμαριώτισσα
Το γραφικό λιμάνι της Σαμοθράκης, η Καμαριώτισσα, συνήθως είναι λίγο παραμελημένη από τους ταξιδιώτες, όπως συμβαίνει συχνά στα λιμάνια των νησιών τα θεωρούμε ορμητήρια αλλά όχι προορισμό. Η Καμαριώτισσα είναι τόσο γραφική και όμορφη, που αξίζει να την περπατήσετε και να την γνωρίσετε!
Οι Πύργοι των Γκατελούζι
Στην Σαμοθράκη θα βρείτε μερικούς από τους πιο κραταιούς υστεροβυζαντινούς Πύργους. Η οικογένεια στην οποία ανήκε το νησί, οι Γκατελούζι ή Γατελούζοι επί το ελληνικότερο, όρθωσε εκπληκτικούς πύργους – παρατηρητήρια, που δίνουν στην Σαμοθράκη ένα παράξενο χρώμα, ενώ ο σημαντικότερος από αυτούς βρίσκεται στην Παλαιόπολη.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης
Η Παλαιόπολη στον βορά είναι από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Έχοντας η Σαμοθράκη το προνόμιο να είναι από τα σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα, απέκτησε φήμη και πλούτο. Κάθε φορά βέβαια που περπατάμε στην πανάρχαια Παλαιόπολη, μας λείπει η Νίκη της Σαμοθράκης…
Το όνειρο της Γριάς Βάθρας
Πολύ κοντά στο πανέμορφο χωριό Θερμά βρίσκεται ο απόλυτος επίγειος παράδεισος, οι Βάθρες. Κοιλότητες από γρανίτη δέχονται τα νερά του καταρράκτη, μέσα σε μια οργιαστική βλάστηση, με ένα σύννεφο από μπλε πεταλούδες, να δημιουργούν ονειρικές εικόνες. Δεν περιγράφεται η ομορφιά αυτού του καταρράκτη!


Η Αγία Παρασκευή

Στο μικρό δέλτα του ποταμού Φονιά, του μεγαλύτερου της Σαμοθράκης, υπάρχει ένα εκπληκτικό εκκλησάκι, η Αγία Παρασκευή. Η ομορφότερη ώρα για να κάνετε το μπάνιο σας εδώ είναι στο ηλιοβασίλεμα. Τα νερά είναι θερμά και κρύα ταυτόχρονα, μιας και το ποτάμι κατεβαίνει στην ζεστή θάλασσα, ενώ η ήλιος που δύει πίσω από την Θάσο θα σας μείνει αξέχαστος!
Η κορυφή του όρους Φεγγάρι
Λίγοι ταξιδιώτες έχουν φτάσει στην πραγματικότητα στην κορυφή του Σάως, η Φεγγάρι, όπως λέγεται το βουνό της Σαμοθράκης. Τα μονοπάτια είναι σχετικά δύσβατα και υπάρχουν απότομοι γκρεμοί. Τα τελευταία χρόνια οι ορειβάτες το έχουν «τιθασεύσει» το βουνό, και είναι πιο προσβάσιμο. Αξίζει να ανέβετε, με γνώση και προσοχή, ως την κορυφή του φωτεινού βουνού! Ένα μυστηριακό βάραθρο, ακριβώς στην κορυφή του, θα σας μαγέψει!
Η μοναδική Χώρα
Ανηφορίζοντας για την Χώρα της Σαμοθράκης, θα νιώθετε ότι πετάτε. Ασφαλώς η Χώρα ήταν το απόλυτο καταφύγιο στον δύσκολο καιρό των πειρατικών επιδρομών. Ο τρόπος που από την κεντρική πλατεία σας προσφέρεται η θέα όλου του νησιού, είναι μοναδικός…
Τα ανατολικά στολίδια
Οι πανέμορφοι μικροί οικισμοί στην ανατολική Σαμοθράκη είναι ατόφιες αγκαλιές παράδοσης. Περιηγηθείτε στα Ισώματα, την Κερασιά, τα Μνημόρια, τα Ρεμπουτσάδικα. Μικροί λιθόστρωτοι δρόμοι και ένα οργιαστικό και καταπράσινο τοπίο, δίνουν αίσθηση μιας άλλης εποχής!
Στους Καρυώτες
Δύο πανέμορφοι οικισμοί, οι Άνω και Κάτω Καρυώτες, σε ελάχιστη απόσταση από την Χώρα, αξίζουν οπωσδήποτε να τους γνωρίσετε! Μοναδικό πράσινο και μια αρχιτεκτονική που μαγεύει, κάνουν αυτά τα δύο μικρά στολίδια να φαντάζουν εντελώς ξεχωριστά!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η πρόσβαση στην Σαμοθράκη γίνεται με πλοίο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και με δελφίνι.
Γραφείο Τουρισμού Δήμου Σαμοθράκης: 2551041584
Κέντρο Υγείας: 2551041217, 2551041376
Αρχαιολογικό Μουσείο: 2551041474
Ιαματικές Πηγές Θερμών: 2551098229
Λαογραφικό Μουσείο: 2551041227
Κάμπιγκ Πλατιάς (Ελεύθερης διαβίωσης): 2551098244
Κάμπιγκ Βαράδων (Οργανωμένο): 2551098291 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε