Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Στιλάτα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα

Στιλάτα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα

Εντάξει, καλή η παραδοσιακή Ελλάδα, καλές και οι ανέγγιχτες γωνιές της, αλλά αν θέλουμε λίγο κοσμοπολίτικο αέρα και μια στιλάτη εξόρμηση για γκολφ, πρέπει να πάμε στην Σκωτία; Κάθε άλλο!  

Το γκολφ κοντεύει να γίνει το εθνικό μας σπορ, κι εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Το γκολφ έχει βέβαια βρετανικό στιλ, αλλά στην ουσία συνδυάζει μια ήπια άσκηση με την απόλαυση μοναδικών τοπίων μέσα στην φύση. Και εδώ είναι το δυνατό χαρτί της Ελλάδας! Όταν μιλάμε για τοπία, η χώρα μας έχει και με το παραπάνω. Αν υπολογίσουμε και την αφοσίωση πολλών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να προσφέρουν υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις, μέσα σε πραγματικούς καταπράσινους παραδείσους, είναι ώρα να πάρουμε τα μπαστούνια του γκολφ και να ξανοιχτούμε σε περιπέτειες, my dear!


Signature γήπεδα του γκολφ

Στην χώρα μας λοιπόν έχουν ανοίξει τις πύλες τους εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Από την Γλυφάδα στην αθηναϊκή ριβιέρα ως το εμβληματικό πια Costa Navarino, από την Κέρκυρα, όπου τα fairways πλαισιώνονται από τα νερά του μαγικού ποταμού της Ναυσικάς και τον εκπληκτικό βιότοπο, μέχρι την Χερσόνησο της Κρήτης και την Ελούντα, η Ελλάδα έχει γίνει ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του γκολφ. Εκπληκτικά γήπεδα υπάρχουν σε πολύ αγαπημένους προορισμούς, όπου γίνονται και σημαντικά ευρωπαϊκά τουρνουά, ενώ οι υποδομές έχουν αρχίσει να κερδίζουν την μια διάκριση μετά την άλλη!


Πού μπορείτε να απολαύσετε σπουδαίες στιγμές παίζοντας γκολφ λοιπόν;

Στην Ελλάδα, με το προνομιακό κλίμα, που δεν βρέχει κάθε τρεις και λίγο, υπάρχουν αυτήν την στιγμή 7 γήπεδα γκολφ 18 οπών και 1 γήπεδο 9 οπών. Εννοείται ότι βρίσκονται σε σημεία που συνδυάζονται με διακοπές υψηλών απαιτήσεων και luxury προδιαγραφών. Στην Αθήνα, οι εγκαταστάσεις της Γλυφάδας έχουν ανακαινιστεί ριζικά, με ένα αγωνιστικό γήπεδο 18 οπών να γίνεται τόπος συνάντησης σημαντικών διοργανώσεων, στην άκρως κοσμοπολίτικη και εύκολη στην πρόσβαση αθηναϊκή ριβιέρα. Στην Κέρκυρα από την άλλη, που έχει και βρετανική παράδοση, το εκπληκτικό γήπεδο 18 οπών στην κοιλάδα Ρόπα κλέβει τις εντυπώσεις και έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, γιατί απλά η ομορφιά του τοπίου, με τους ερωδιούς και στον συνταρακτικό βιότοπο, δεν υπάρχει, απλά! Στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο έχουμε ένα μοναδικό κόσμημα 18 οπών, το οποίο έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ο μεγάλος αρχιτέκτονας που ειδικεύεται σε γήπεδα γκολφ, ο Donald Harradine. Η Κρήτη έχει δύο γήπεδα, ένα στην Χερσόνησο, που έχει παγκόσμια αναγνώριση και ένα στην Ελούντα, που το γκολφ αποτελεί την χαλάρωση και την απόλαυση των υψηλών φιλοξενούμενων. Στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του κορυφαίου Porto Carras Grand Resort στην Χαλκιδική λειτουργεί ένα γήπεδο 18 οπών και διεθνών προδιαγραφών. Ενώ στην Μεσσηνία επίσης, υπάρχουν 2 γήπεδα που οι επισκέπτες τα προτιμούν όλη την διάρκεια του χρόνου. Είναι και τα δύο στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino, ενώ την αθλητική απόλαυση συμπληρώνουν τα μοναδικά τοπία, αφού τα γήπεδα είναι παράκτια! Ίσως είναι καιρός να μυηθείτε σε αυτόν τον όμορφο κόσμο που φέρνει στο νου ρομαντικές ταινίες, μιας και η Ελλάδα προσφέρει και στον τομέα του γκολφ την απόλυτη πρόταση!

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΕΟΤ επικοινωνία Τηλ : 210 8707088. Τηλ : 210 8707205  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε