Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Στην Λίμνη Ευβοίας για ένα σαββατοκύριακο

Στην Λίμνη Ευβοίας για ένα σαββατοκύριακο

Η Λίμνη Ευβοίας είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, που μπορεί κάποιος να ευχαριστηθεί μια απολαυστική διαδρομή, χωρίς καθόλου να έχει στον του την απόσταση.  

Μόλις 80 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και 32 από την Αιδηψό, μια κουκλίστικη κωμόπολη, πρωτεύουσα της επικράτειας Ελυμνέων, είναι ένας γαλήνιος παράδεισος και ένα τέλειο ορμητήριο για να γνωρίσει κάποιος την ασύγκριτη Βόρεια Εύβοια. Ναι, μας αρέσει πολύ που αυτός ο μαγικός κόσμος της Εύβοιας έχει την πρόσβαση μέσω της γέφυρας, και δεν χρειάζεται να πάρουμε πλοίο!
Ένας πανάρχαιος οικισμός
Η Λίμνη Ευβοίας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και λόγω του απίστευτου φυσικού τοπίου και λόγω της πολύ εύκολης πρόσβασης από την Αθήνα έχει γίνει ένας αγαπημένος προορισμός, και μάλιστα όχι μόνον για το καλοκαίρι. Ο γαλήνιος οικισμός είναι κτισμένος στις όχθες του πολύ κλειστού κόλπου, που ονομάζεται βέβαια λίμνη αλλά δεν είναι. Αγναντεύει την Στερεά Ελλάδα, ενώ είναι περίκλειστος από το καταπράσινο τοπίο που χαρακτηρίζει όλη την Βόρεια Εύβοια. Η αίσθηση ότι όλα κυλάνε σε αργούς, απολαυστικούς ρυθμούς, τα όμορφα σοκάκια και τα σπίτια, με ολάνθιστες αυλές, αλλά και με έναν νεοκλασικό, αρχοντικό χαρακτήρα, αποτελούν ένα ακαταμάχητο σκηνικό! Η περιοχή είναι τόσο οχυρή, αλλά και εύφορη, που υπάρχουν δείγματα πολύ πρώιμης κατοίκησης. Στα ταξίδια μας στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, έχουμε παρατηρήσει ότι οι προϊστορικοί μας πρόγονοι ήταν…καλοπερασάκηδες! Όπου υπάρχει τοπίο που σε μαγεύει, εκεί θα βρεθούν και τα χνάρια της αρχαίας κατοίκησης.


Ο Δρυμώνας, ένα μαγικό τοπίο

Πέρα από την υπέροχη παραμονής την ίδια την Λίμνη Ευβοίας, αλλά καις τις κοντινές Ροβιές, έναν παραθαλάσσιο οικισμό εννιά χιλιόμετρα από την Λίμνη, οπωσδήποτε πρέπει να δείτε το απίστευτο, νεραϊδένιο τοπίο στον καταρράκτη του Δρυμώνα. Στα μόλις 25 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Λίμνης σας περιμένει ένα συνταρακτικό τοπίο, καταπράσινο, με τον καταρράκτης να δημιορυγεί μια μικρή, μαγευτική λιμνούλα με κρυστάλλινο νερό. Επίσης εντυπωσιακή, κυρίως για την υπέροχη θέα της, είναι και η γυναικεία μονή Γαλατάκη. Πρόκειται για μια πραγματικά αρχαία μονή, χτισμένη τον 7ο αιώνα, με οπτική επαφή με όλον τον Ευβοϊκό.
Νυχτερινή ζωή, έχει η Λίμνη Ευβοίας;
Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για έναν απίστευτα ήσυχο παράδεισο, ναι, έχει νυχτερινή ζωή και μάλιστα έντονη! Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην παραλία της Λίμνης ή τους μυστικούς κολπίσκους τριγύρω και μετά, το βραδάκι, να βγείτε στον πολυσύχναστο παραλιακό δρόμο, που σφύζει από ζωή. Κουκλίστικα μπαράκια με ωραίες μουσικές επιλογές εναλλάσσονται με παραδοσιακά ουζερί και ταβερνάκια, όλα σε έναν κύκλο γύρω από την Λίμνη, με εκπληκτική θέα, προσιτές τιμές, φιλόξενη διάθεση! Σίγουρα η Λίμνη Ευβοίας αξίζει να την απολαύσετε και για περισσότερο χρόνο, όμως και ένα σαββατοκύριακο να έχετε στην διάθεσή σας, ή και να σκεφτείτε μια απόδραση της τελευταίας στιγμής, θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Ευβοίας (Αθήνα): 2108322997

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε