Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Στην ονειρική Νταμούχαρη

Στην ονειρική Νταμούχαρη

Ανάμεσα στους φανατικούς φίλους της Νταμούχαρης υπάρχει ένα μικρό, συνωμοτικό ανέκδοτο που λέει ότι ο θεός την έκανε τέλεια, και οι άνθρωποι της έδωσαν ένα τόσο περίεργο όνομα. Όντως, το Νταμούχαρη ακούγεται «κάπως», αλλά τι παραλία είναι αυτή! 

Το Πήλιο είναι μαγικό, δεν μπορούμε να το χορτάσουμε. Και η Νταμούχαρη είναι μια παραλία – σταρ, που την ξέρουν κυριολεκτικά στα πέρατα του κόσμου. Ένα φυσικός παράδεισος, πέρα από την φαντασία! Ένα κόσμημα στον νότο του Πηλίου, που κάθε χρόνο το επισκέπτονται ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της γης, η «φυλή» της Νταμούχαρης!
Μια χερσόνησος, δύο κόλποι, ένα κάστρο
Το εκπληκτικό σκηνικό που συναποτελεί την Νταμούχαρη είναι δύο μαγεμένοι κόλποι με κρυστάλλινα νερά, οι οποίοι ορίζονται από την πανέμορφη χερσόνησο, στην οποία υπάρχουν και α σπαράγματα από ένα ερημωμένο κάστρο! Ο παραδεισένιος οικισμός της Νταμούχαρης, στον Βόρειο Κόλπο, είναι ένα αριστούργημα. Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό λιμάνι της Νότιας πλευράς του Πηλίου. Εδώ θα βρείτε τις γραφικές ταβέρνες με το ολόφρεσκο ψάρι και τις τοπικές πηλιορείτικες συνταγές, που κρατάνε την παράδοση και προσφέρουν πραγματικά μεγάλες απολαύσεις. Ο υπέροχος αυτός οικισμός, δεδομένου ότι κάποτε ήταν πολύ μεγάλης εμπορικής σημασίας, είχε και τελωνείο. Το πέτρινο κτήριο του τελωνείου προσφέρεται για όμορφες φωτογραφίες, με την νοσταλγική θωριά του. Τα καλντερίμια της Νταμούχαρης, δουλεμένα από τους καιρούς και τα βήματα των ανθρώπων, είναι μια θαυμάσια βόλτα, που καταργεί τα ρολόγια!


Η εκπληκτική νότια παραλία

Αν ο βοράς έχει το προνόμιο να είναι ένα υπήμενο λιμάνι, σκέτο ποίημα, η νότια παραλία μοιάζει σαν ένα γλυπτό του θεού! Πανέμορφα λευκά βότσαλα, μεγάλα και μικρά, δημιουργούν ένα εκτυφλωτικό τοπίο, από αυτά που δύσκολα βρίσκονται επάνω στην γη! Τα νερά «παίζουν» με τους τόνους του σμαραγδί και του απέραντου γαλάζιου, ενώ το καταπράσινο φαράγγι της Νταμούχαρης που δεσπόζει, δημιουργεί το απόλυτα ονειρεμένο σύνολο!
Από την Τσαγκαράδα στην Νταμούχαρη
Ένα από τα ομορφότερα ορεινά μονοπάτια του Πηλίου είναι αυτό που συνδέει την πανέμορφη Τσαγκαράδα με την Νταμούχαρη. Μια διαδρομή που κρατάει περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά, μέσα σε καταπράσινο τοπίο, και με απέραντο ορίζοντα στο Αιγαίο! Είναι ίσως ο ομορφότερος τρόπος για να βρεθείτε στην αγκαλιά της Νταμούχαρης. Αν περπατήσετε από τον οικισμό της Νταμούχαρης προς τον βορά, θα βρείτε μια άλλη διάσημη παραλία, το Παπά Νερό, ένα κόσμημα φτιαγμένο παό φως και θάλασσα!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου: 24280 76886
Αεροδρόμιο Σκιάθου: 24270 22945, 23300, 22049, 22200
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: 24210 20273
ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Σταθμός: 24210 33253, 25527 & 1421 & 8001135555
ΟΣΕ Γραφείο Πόλης: 24210 28555
ΟΣΕ Σταθμός: 24210 24056
Σύλλογος Ενοικ. Δωματίων Μαγνησίας: 24280 93260  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε