Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο κοσμοπολίτικο Τορίνο

Στο κοσμοπολίτικο Τορίνο

Αν ο Νότος της Ιταλίας μας γοητεύει, ο Βοράς της μας συναρπάζει! Το Τορίνο δε, με την απίστευτη ομορφιά του, που όμως δεν είναι προκλητική, είναι η αγαπημένη μας πόλη!  

Το κοσμοπολίτικο Τορίνο με την μεγαλοπρέπεια και την αυτοκρατορική του σφραγίδα μας υποχρεώνει να υποκύψουμε στον πειρασμό για ένα luxury ταξίδι αισθήσεων, απολαύσεων, μαγικών διαδρομών και ακουσμάτων, χρωμάτων, τέχνης, πολιτισμού και, βεβαίως, αγορών! Το Τορίνο δεν είναι τουριστικός προορισμός, γι’ αυτό και είναι ένα αυθεντικό ταξίδι!
Μουσεία για τα μάτια σας μόνο!
Αν η ρώμη συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου για τα ανυπέρβλητα μουσεία της, το βορινό Τορίνο εργάζεται αθόρυβα στην συλλογή των αριστουργημάτων της τέχνης και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να ανακαλύψει πραγματικά αριστουργήματα, με κάπως μυστικό χαρακτήρα. Μέσα στην Mole Antonelliana, το εμβληματικό κτίριο του Τορίνο με τα 170 μέτρα χαριτωμένου αναγεννησιακού ύψους, στεγάζεται κατ’ αρχάς το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της Ιταλίας. Πέντε απολαυστικοί όροφοι που αποτελούν τον ναό του αγαπημένου ιταλικού σινεμά, χωρίς να αφήνουν απ’ έξω τα λατρεμένα σπαγγέτι ουέστερν τα καρτούν, τις ταινίες τρόμου που λατρέψαμε για την αίσθηση του χιούμορ και της αυθάδειας που αποπνέουν απέναντι στο υπερφυσικό. Ο παράδεισος των σινεφίλ! Αλλά εδώ, στο Τορίνο, θα ανακαλύψετε και τους θησαυρούς της Αιγύπτου σε ένα έξοχο Μουσείο Αιγυπτιακής Τέχνης το οποίο πρέπει να ξέρετε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα στον κόσμο! Φυσικά θα μπορέσετε να απολαύσετε παλάτια και μνημεία της αναγέννησης, πολλά αριστουργήματα της ιταλικής σχολής ζωγραφικής, υπαίθρια γλυπτά που σας κοιτάζουν μέσα από την αγαλμάτινη ωραιότητά τους σε κάθε σας βήμα, σε κάθε γωνιά…


Η Μεσόγειος στον Βορά

Γεύσεις, γεύσεις, γεύσεις… Η Ιταλία είναι ο παράδεισος των γεύσεων και το Τορίνο αποτελεί την αριστοκρατική εκδοχή της μεσογειακής γευστικής παράδοσης, με πολλές νότες κεντρικής Ευρώπης. Στην Villa Somis, ένα εξαίρετο αρχοντικό, θα δοκιμάστε την πιο απολαυστική ιταλική κουζίνα, με πολλές νότες Μεσογείου αλλά και τα περίφημα ουτσίλε, τα ορεκτικά με τυρί και καπνιστό ζαμπόν που είναι το σήμα κατατεθέν του βορά της Ιταλίας. Στο Stefano Fanti al Ristorante Circolo dei Lettori μπορείτε στην απέραντη σάλα του να γευτείτε καθαρά τύπου Τορίνο γεύσεις, αλλά και μια μοναδική αρχοντιά στην φιλοξενία. Αν μιλάμε από την άλλη για την κουλτούρα του κρασιού, πρέπει να επισκεφτείτε το Bar Pino, τυπικό στέ4κι των κατοίκων του Τορίνο, όπου σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα θα διαλέξετε ανάμεσα στις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού της Ευρώπης και όχι μόνον την Ιταλίας.


Αγορές με στιλ

Το Τορίνο, πιστό στην παράδοση της Ιταλίας, έχει μια εκπληκτική υπαίθρια αγορά η οποία λειτουργεί καθημερινά και θυμίζει πολύ μεσαιωνική πόλη, έτσι όπως οι πάγκοι προσφέρουν από εκλεκτά αλλαντικά μέχρι σπάνιες αντίκες. Στο Officine Artistiche ass Madeventart, έναν ναό της τέχνης, θα εντοπίσετε μοναδικά κομμάτια εσωτερικής διακόσμησης και μικροαντικείμενα – από εδώ έχουμε εξασφαλίσει μια δερμάτινη βαλίτσα με το πιο κομψό άνοιγμα που έχουμε δει ποτέ – ενώ μπορείτε στους αριστοκρατικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου να αποκτήσετε μια Λουί Βιτόν τσάντα σε απίστευτα καλή τιμή. Μην περιφρονήσετε καθόλου τα περίχωρα του Τορίνο. Έχουν βιομηχανική φυσιογνωμία, αλλά θα μπορέσετε να βρείτε απίστευτες προσφορές σε κουρτίνες, σπάνια υφάσματα, κρύσταλλα αλλά και υψηλής ραπτικής δημιουργίες!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Τορίνο Αεροδρόμιο
Διεύθυνση:
Strada San Maurizio 12,
I-10072 Caselle Torinese,
Torino,
ITALY
Τηλ: +39 (0)11 5676361/2
Φαξ: +39 (0)11 5676423
Ιστότοπος:
www.aeroportoditorino.it/
Αεροδρόμια κοντά στο Τορίνο:
Αόστα αεροδρόμιο (63km)
Κουνέο Λεβαλντίγκι αεροδρόμιο (73km)
Μιλάνο Μαλπένσα αεροδρόμιο (96km)
Σιόν αεροδρόμιο (119km)
Γένοβα αεροδρόμιο (128km)
 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε