Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Συναρπαστική Ολυμπία

Συναρπαστική Ολυμπία

Καλό και σεβαστό το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, αλλά η Ολυμπία είναι μια συναρπαστική επικράτεια για extreme sports και μοναδικές διαδρομές.  

Το γεγονός ότι υπήρξε άλλωστε η γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων, αυτό ακριβώς δηλώνει, ότι της πάει πολύ η αδρεναλίνη! Μοναδικές off road περιηγήσεις, πεζοπορικά μονοπάτια, θησαυροί για να ανακαλύψει κάποιος μέσα σε αρχέγονα δάση και νερά κελαρυστά για ράφτιγκ, είναι όπως και να το κάνουμε το τέλειο πακέτο! Και είναι τόσο κοντά ουσιαστικά στην Αθήνα και την Πάτρα, που μπορείς να χορτάσεις περιπέτεια και δράση ακόμα και σε ένα σαββατοκύριακο. Φύγαμε;


Στην κοιλάδα των θεών

Αυτό το κόσμημα λοιπόν στην Δυτική Πελοπόννησο, που είναι η Ολυμπία, λέγεται από την αρχαιότητα Κοιλάδα των Θεών. Φυσικά όπου έχουμε τέτοια εντυπωσιακά ονόματα, καταλαβαίνουμε ότι η δύναμη του τόπου είναι αξιοσημείωτη, οι αρχαίοι σοβαρολογούσαν με κάτι τέτοια θέματα. Οι αγώνες λάμβαναν χώρα εδώ γιατί ο τόπος θεωρήθηκε άριστος ως φυσικό booster των ικανοτήτων των αθλητών, κάτι σαν αθώο και επιτρεπόμενο ντοπάρισμα από την ίδια την γη. Ο ιερός τόπος των αγώνων χάθηκε μετά τον 9ο μ.Χ. αιώνα κάτω από τις προσχώσεις του Κλαδέου ποταμού, για να βγει στην επιφάνεια εκ νέου το 1766 από τον Ριτσαρντ Τσάντλερ.
Αλφειός και Κλαδέος, μοναδικές υδάτινες συγκινήσεις
Τα δύο ποτάμια της Ολυμπίας, ο Κλαδέος και ο Αλφειός, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για river trekking, rafting, καγιάκ και hydrospeed. Τα υδάτινα αυτά μονοπάτια προσφέρουν μοναδικά τοπία, αλλά και πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, όπου μπορεί κάποιος είτε να χαρεί έντονες καταβάσεις είτε να απολαύσει την ηρεμία των νερών, ανάλογα με την διάθεσή του αλλά και την εμπειρία του. Είναι δυο ποτάμια πολυσύχναστα, αφού από την άνοιξη ειδικά και μετά συγκεντρώνονται εδώ οι λάτρεις της φύσης.


Ανακαλύπτοντας την φύση της Ολυμπίας

Τα εξαιρετικά σηματοδοτημένα μονοπάτια της Ολυμπίας απλώνονται σε ένα απέραντο δίκτυο που προσφέρεται για πεζοπορία. Αλλά επίσης μπορεί κάποιος να κάνει τουριστική πεζοπορία, με χαλαρή διάθεση, και γνωρίζοντας τους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς της περιοχής, που είναι πάμπολλοι. Το δάσος της Φολλόης και η περιοχή του Ερύμανθου, με ασυναγώνιστα τοπία θρύλων, προσφέρονται για ορειβασία επίσης, για εντατική πεζοπορία, αλλά και για διαδρομές 4Χ4 και γενικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φυσικά, στις πολύ κοντινές παραλίες της Ηλείας μπορεί κάποιος να αφεθεί στην μαγεία του windsurfing, αλλά και να κάνει θαλάσσια σπορ στην εκτός κάθε περιγραφής λίμνη Καϊάφα, την οποία θα μας επιτρέψετε να την θεωρούμε πολύ ομορφότερη από την λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Πέρα από την συγκίνηση του κάθε αθλήματος, τα τοπία, τα εκπληκτικά χωριά της Φολλόης, τα μοναδικά μνημεία όπως η Ιερή Μονή Κρεμαστής και Σκαφιδιάς, το αρχαίο μονοπάτι της Ηλείας, αλλά και ο κοντινός και κοσμοπολίτικος Πύργος με το επίνειο του Κατακόλου, θα σας συναρπάσουν! Κάθε ταξίδι στην Ολυμπία είναι και μια ευκαιρία για νέες συγκινήσεις και αποκαλύψεις!

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΚΤΕΛ Ηλείας
ΠΥΡΓΟΣ 26210 -20600 , 26210-20601 ,
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 26220 – 21538
ΓΑΣΤΟΥΝΗ 26230 – 35115
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ 26230 – 54225
ΛΕΧΑΙΝΑ 26230 – 22219
ΒΑΡΔΑ 26230 – 73014
ΚΡΕΣΤΕΝΑ 26250 – 22228
ΖΑΧΑΡΩ 26250 – 31219
ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ 26250 – 61468 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε