Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Τα top of the tops της Θεσσαλονίκης

Τα top of the tops της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν σταματάει να μας εκπλήσσει! Αναλλοίωτη στην ομορφιά της και το βυζαντινό της μεγαλείο, αλλά ταυτόχρονα αεικίνητη και γεμάτη παλμό, ετοιμάζεται για νέες ανοιξιάτικες περιπέτειες!  

Θα περιπλανηθούμε με ηδονή στο Τσαούς Μοναστήρι με τα χίλια λουλούδια και αυτήν την άνοιξη, θα σκαρφαλώσουμε στα κάστρα, ούτε λόγος ότι θα φάμε μπουγάτσα και τρίγωνα Πανοράματος, αλλά θα δούμε και τα νέα στέκια, τις απίθανες εκπλήξεις και τις μοναδικές βραδιές που μας περιμένουν σε αυτήν την μαγεμένη πόλη. Άνθρωποι που λατρεύουν τόσο την Θεσσαλονίκη όσο και το πάθος τους, είτε είναι μαγειρική αυτό είτε η δημιουργία ατμοσφαιρικών μπαρ, μας περιμένουν να ζήσουμε μαζί τους στον ρυθμό μιας πόλης που αγαπάει τις αλλαγές τόσο όσο λατρεύει και τις αναλλοίωτες ρίζες της. Ας δούμε για αυτήν την άνοιξη τα top of the tops στην – πώς να το κάνουμε, είναι αλήθεια – ερωτική Θεσσαλονίκη!


Πλωτά μπαρ, σε λέω!

Εντάξει, είναι η κορυφή των επιλογών. Τώρα που ανοίγει ο καιρός τα εκπληκτικά πλωτά μπαρ της Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν να κόβουν νοσταλγικές βόλτες στον Θερμαϊκό προσφέροντας μια εντελώς άλλη άποψη της πόλης. Όλο το παραλιακό μέτωπο είναι μια ζωγραφιά. Εμείς προτιμάμε να απολαμβάνουμε το ποτό μας το σούρουπο, φυσικά, που ο Θερμαϊκός βάφεται μενεξελής και γίνεται αφόρητα όμορφος!


Pasta Flora Darling

Στην οδό Ζεύξιδος 6, στον αγαπημένο αυτό πεζόδρομο του κέντρου της πόλης υπάρχει ένα μοναδικό στέκι, που πέρα από τον αρωματικό καφέ σε χιλιάδες εκδοχές και τα θαυμάσια και ευρηματικά κοκτέιλ, μπορεί κάποιος να απολαύσει το σήμα – κατατεθέν του μαγαζιού, την πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα. Αν ξέρετε την εμμονή των μαμάδων της Θεσσαλονίκης και αυτό το θεσπέσιο γλύκισμα, ξέρετε τι σας περιμένει. Αν δεν γνωρίζετε την κουλτούρα της πάστα φλώρα – γίνονται κανονικοί διαγωνισμοί της πιο τραγανής πάστα φλώρα κάθε Κυριακή – θα μυηθείτε με τον καλύτερο τρόπο!


Bars Haven

Στην οδό Βενιζέλου 3, στην εμβληματική στοά Ρογκότη, λειτουργεί ένα από τα ωραιότερα μπαρ της Ευρώπης, με vintage αισθητική, house, electro και soul µουσικές, που δεν είναι τυχαίες επιλογές, αλλά αποτελούν το απαύγασμα της γνώσης και της αφοσίωσης του ιδιοκτήτη. Ένα τέλειο σημείο για να νιώσει κάποιος τον ρυθμό της Θεσσαλονίκης, αλλά και να απολαύσει την πραγματικά ξεχωριστή αισθητική, με αυθεντικές αντίκες να δημιουργούν αντίστιξη με τις δυνατές μουσικές επιλογές.


Lucky Luke

Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος στην Θεσσαλονίκη και να μην κάνει ένα προσκύνημα στο Lucky Luke, στην Προξ. Κοροµηλά 58, ένα μπαρ – ορόσημο, που λειτουργεί από το 1978. Ροκ ατμόσφαιρα, χαλαρή διάθεση, κεράσματα αφού, εμβληματικές φυσιογνωμίες που γράφουν την υπόγεια ιστορία της πόλης, γοητευτικοί άνθρωποι και απλές επιλογές στα ποτά – όποιος θέλει καϊπιρένια, ας πάει σε κάποιο άλλο μπαρ, εδώ το απόλυτο κοκτέιλ είναι ουίσκι σκέτο! – συνθέτουν ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του βορά!


Lena’s Bistro

Κάτι που αυτό το πανέμορφο μπιστρό είναι στον πεζόδρομο της Κατούνη στα Λαδάδικα, με το χαρακτηριστικό «παβέ», κάτι που είναι πνιγμένο στα λουλούδια, κάτι που η ατμόσφαιρα θυμίζει Αμελί, δημιουργείται μια τέλεια ιλουσιόν ότι είσαι στο Παρίσι! Και ακόμα καλύτερα, γιατί ακόμα και τα πιο όμορφα μπιστρό της Μονμάρτης, υπολείπονται σε ομορφιά μπροστά στο Lena’s Bistro – αλήθεια το λέμε, δεν είναι τοπικισμός – αλλά υπολείπονται και σε χαμόγελο, που δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού, παρά μόνον εδώ! Σπιτικά λικέρ και φρέσκιες λεμονάδες, γλυκάκια με μυστικές συνταγές, μια τεράστια γκάμα με αρωματικά ροφήματα, το λατρέψαμε αυτό το χαριτωμένο μπιστρό!


Πάρκο Δεινοσαύρων

Ούτε κι εμείς το πιστεύαμε, αλλά στον δρόμο προς το Ωραιόκαστρο λειτουργεί το μοναδικό πάρκο δεινοσαύρων στην νοτιοανατολική Ευρώπη! Είναι το απόλυτο must αν ταξιδεύετε με πιτσιρίκια! Σε μια έκταση 10.000 τ.µ. το Κέντρο Πολιτισµού, Αθλητισµού & Εκπαίδευσης Nouvelle, στο Ωραιόκαστρο, έχει στήσει ένα πανόραμα με σπάνια αληθινά απολιθώµατα και αναπαραστάσεις σε φυσικό µέγεθος δεινοσαύρων, αλλά και αναπαραστάσεις µαµούθ, ερπετών, θηλαστικών και, θαλάσσιων κητών. Την μοναδική αυτή εμπειρία συμπληρώνει το µουσείο ελληνικού παραδοσιακού παιχνιδιού, το εκπληκτικό αρχαιοελληνικό αγρόκτηµα, ο «λαβύρινθος της µυθολογίας», το «σπήλαιο της Εξέλιξης», και πολλές άλλες εκπλήξεις. Από τα λίγα πραγματικά άρτια θεματικά πάρκα της Ελλάδας!


Μάγειρες – Magires

Για το τέλος αφήσαμε την πιο φευγάτη, ευαίσθητη και καθαρά σαλονικιώτικη πρόταση. Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστεί στην γαστρονομία, τόσο την διεθνή όσο και την παραδοσιακή. Είναι επίσης γνωστό ότι πρόκειται για μια πρωτεύουσα του κόσμου, ανοιχτή, κοσμοπολίτικη, και σαφώς αλληλέγγυα. Μάγειρες και επιχειρηματίες αυτής της ανοιχτόκαρδης πόλης, ένωσαν την εμπειρία τους και την αγάπη τους για τον άνθρωπο κύρια και το φαγητό έπειτα. Έστησαν ένα εκπληκτικό εστιατόριο στην Βασιλέως Ηρακλείου 42, με εξαιρετική αισθητική και προσφέρουν σε μοναδικές τιμές την πιο όμορφη ελληνική κουζίνα. Αλλά, προσφέρουν και μεγάλες ποσότητες ποιοτικού φαγητού όπου υπάρχει συσσίτιο, ενώ δεν κάνουν διαφήμιση, το κονδύλι αυτό το δίνουν σε έργα αλληλεγγύης! Έχουμε πει ότι λατρεύουμε την Θεσσαλονίκη;

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ 14944
ΟΣΕ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ)
Site: http://www.ose.gr/
Site: http://www.trainose.gr/ 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε