Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ταξιδεύουμε στην μυστηριακή Κορνουάλη, στην Αγγλία

Ταξιδεύουμε στην μυστηριακή Κορνουάλη, στην Αγγλία

Η εκπληκτική Κορνουάλη είναι φτιαγμένη από τα υλικά του ονείρου:  

Μια θάλασσα που μοιάζει αυτόφωτη, μοναδικοί πύργοι με την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των βρετανικών αρχοντικών, αλλά και οι μύθοι για την χαμένη Ατλαντίδα, που πλανιέται στο εκπληκτικό θεματικό πάρκο, καλούν τους ταξιδιώτες σε ταξίδια γεμάτα περιπέτεια, ανακαλύψεις, μυστικά και αναπάντεχες διαδρομές. Ειδικά την άνοιξη η Κορνουάλη μοιάζει σαν ένα παράδοξο ρόδο του βορά, μια γη πολλών ταξιδιωτικών υποσχέσεων. Η παράδοξη Κορνουάλη συνορεύει ανατολικά με την επαρχία Ντέβον, ενώ από τη δυτική πλευρά εκτείνεται σε μια νοητή ευθεία ως τον Ατλαντικό Ωκεανό.


Ταξιδεύοντας με τις νεράιδες

Η Κορνουάλη είναι η γη του Αρθούρου και του μάγου Μέρλιν, βεβαίως – βεβαίως. Εννοείται ότι τίποτα εδώ δεν δέχεται μια φυσιολογική, πόσο μάλλον μια επιστημονική εξήγηση. Υπάρχει ξαφνική ριπή ομίχλης; Είναι οι νεράιδες, θα σας διαβεβαιώσουν οι ντόπιοι. Σηκώνεται ξαφνικά παλίρροια στα εκπληκτικά ακρωτήρια; Ντόπιοι και ταξιδιώτες στήνονται με τα κιάλια, βέβαιοι ότι θα βγουν οι γοργόνες. Είναι μια επικράτεια που οι θρύλοι είναι τόσο ζωντανοί όσο και ο κάθε άνθρωπος που θα συναντήσετε. Εννοείται ότι στην αρχή κάτι τέτοιο φαίνεται περίεργο, αλλά με μια τριήμερη παραμονή εγκλιματίζεται κανείς και αρχίζει να βλέπει παράξενα φαινόμενα έτσι κι αλλιώς! Στα πανέμορφα ψαροχώρια, όπως το Πέζανς, που αποτέλεσε και ορμητήριο σπουδαίων πειρατών, κάθε πέτρα είναι υποψήφια να κρύβει κάποιον θησαυρό, κάθε σπηλιά – και έχει πολλές – φιλοξενεί και έναν θρύλο για κάποιο ξωτικό και εννοείται ότι αν μείνετε στο περίφημο Abbey Hotel, που το προτιμάει και ο Μπάουι, ένα συνταρακτικό ξενοδοχείο του 17ου αιώνα, δεν έχει νόημα να παραπονεθείτε για τριγμούς μέσα στην νύχτα, υπάρχει ειδικό σόου που αφορά τις μεταφυσικές παρουσίες…


Στο Τέλος της Γης

Η Κορνουάλη δεν είναι τίποτα λιγότερο από το τέλος του κόσμου, κυρίες και κύριοι. Του βρετανικού κόσμου, σίγουρα. Το περιβόητο Land’s End είναι το έσχατο όριο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, και από το πανέμορφο αυτό ακρωτήριο θα θαυμάσετε μια όντως συνταρακτική θέα στην θάλασσα. Ταυτόχρονα εδώ θα δείτε ένα παράξενο πολυθέαμα που σχετίζεται με την Χαμένη Ατλαντίδα, στο θεματικό πάρκο «Legendary Land’s Εnd», όπου θα μάθετε τα πάντα για την μυθική αυτή καταποντισμένη ήπειρο, μιας και σύμφωνα με μια εκδοχή, η Ατλαντίδα είναι εδώ, στο αγνάντιο της Κορνουάλης! Πολύ κοντά, στα 5 μίλια, θα δείτε και το ελληνικό θέατρο που έχτισε ακριβώς στο χείλος του γκρεμού μια μάλλον εκκεντρική εκατομμυριούχος, το μαγικό Minack Theatre, με θέα στην απέραντη θάλασσα που οπωσδήποτε δεν σε αφήνει να προσηλωθείς σε όποια παράσταση! Πολύ κοντά, προς βορά, βρίσκεται το γραφικό χωριό Σαιντ Άιβς, το οποίο είναι στέκι των διανοούμενων και των καλλιτεχνών της Αγγλίας, οπότε μπορεί να πιείτε μια μπυρίτσα παρέα με τον φλεγματικό και ιδιοφυή Γκρήναγουέι… Στο Σεντ Άιβς πρέπει να δείτε το μουσείο-κήπο της σπουδαίας γλύπτριας του 1930, Μπάρμπαρα Χέπγουορθ, που ήταν και φίλη του πρωτοπόρου Χένρι Μουρ.


Μια παράξενη αντανάκλαση

Στον ορίζοντα του λιμανιού Πένζανς, το οποίο είναι τέλειο για εξορμήσεις πρέπει να πούμε, υπάρχει μια παράξενη αντανάκλαση του Μοντ Σαιν Μισέλ της Γαλλίας, ένα νησάκι που λέγεται και αυτό Σαιν Μάικλ, ενώ φιλοξενεί ένα αδελφικό κάστρο του 12ου αιώνα. Το νησί έχει – ακριβώς όπως το Μοντ Σαιν Μισέλ – ένα εκπληκτικό μοναστήρι και υποτροπικούς κήπους, ενώ η παλίρροια κάνει ακριβώς το ίδιο παιχνίδι με το αντίστοιχο γαλλικό στολίδι, μετατρέποντας την περιοχή πότε σε νησί και πότε σε χερσόνησο! Στα χλοερά λιβάδια βόσκουν τα γλυκύτατα προβατάκια των αγγλικών φυλών, τα οποία δημιουργούν μεν μια παραδείσια εικόνα, αλλά τα καημένα είναι τόσο νόστιμα που μάλλον θα τα γνωρίσετε καλύτερα ως φιλέτο και παϊδάκια στις παραδοσιακές ταβέρνες του Πένζανς!


Η επικράτεια των Κελτών

Η κελτική παράδοση είναι ζωντανή όσο δεν πάει στην Κορνουάλη! Μέσα στα απέραντα δάση της θα συναντήσετε πάρα πολλούς ιερούς τόπους οι οποίοι αποτελούν ομοίωση του θρυλικού Στόουνχετζ, ενώ δεν αποκλείεται, ειδικά τον Μάιο, να συναντήσετε και πολλούς θαυμαστές της νεοπαγανιστικής παράδοσης, οι οποίοι κάνουν εντυπωσιακές – και εντελώς αθώες – τελετές. Το Πέζανς είναι χώρος συνάντησης και για πολλούς καλλιτέχνες της έθνικ μουσικής σκηνής, οπότε στις παμπ θα απολαύσετε εκπληκτικές σάγκες των Κελτών, από ονειρικές φωνές.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Αγγλική Αρχή Τουρισμού: 0044 208 8469000, www.visitbritain.com. 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε