Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πουκέτ. Ταξίδι πίσω στο καλοκαίρι

Πουκέτ. Ταξίδι πίσω στο καλοκαίρι

Εκεί που έχει πάντα καλοκαίρι. Η μέρα νυχτώνει και το κρύο αρχίζει να γίνεται τσουχτερό… Σε πιάνει κατάθλιψη; Θέλεις να ξαναβγείς στην παραλία; Βάλε τη Χαβανέζικη φούστα και όλα σου τα μαγιό σε μια βαλίτσα και ξεκίνα για το Πουκέτ.

Εκεί που έχει πάντα καλοκαίρι. Η μέρα νυχτώνει και το κρύο αρχίζει να γίνεται τσουχτερό… Σε πιάνει κατάθλιψη; Θέλεις να ξαναβγείς στην παραλία; Βάλε τη Χαβανέζικη φούστα και όλα σου τα μαγιό σε μια βαλίτσα και ξεκίνα για το Πουκέτ. Είναι το γνωστότερο, το πιο κοσμοπολίτικο και το μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ταϋλάνδης με υπέροχες λευκές αμμουδιές, τροπική βλάστηση και παραδεισένια ομορφιά. Ένας τόπος ονείρου για χαλάρωση καθώς διαθέτει καταπληκτική τουριστική υποδομή με πολυτελή συγκροτήματα και άψογη φιλοξενία. Φαντάσου το σκηνικό: Μια αιώρα ανάμεσα σε κοκοφοίνικες, ένα κοκτέιλ στο χέρι και ατελείωτο μαύρισμα.

Weather Tip: Δεν κάνει κρύο στα Πουκετ. Η θερμοκρασία είναι πάντα μεταξύ 23oC και 33oC. Μην το καθυστερείς λεπτό. Η καλύτερη εποχή ξεκινά τώρα. Οι καλύτεροι μήνες είναι από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο.

Παραλίες & αξιοθέατα
Δεν έκανες το γύρο του κόσμου για να τρέχεις από μουσείο σε μουσείο και αξιοθέατο. Το νησί είναι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ένα άγριο τοπίο διαφορετικό από όσα γνωρίζεις στην Ελλάδα.

Βόλτα στην πρωτεύουσα
– Η αρκετά πυκνοδομημένη πρωτεύουσα, η πόλη του Πούκετ, διαθέτει κάποια από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα κινεζο-πορτογαλικής αρχιτεκτονικής, όπως είναι οι αποικιακές επαύλεις του 19ου αιώνα. Χτισμένες από πλούσιους Κινέζους επιχειρηματίες, δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στην, κατά τα άλλα, ασήμαντη πόλη. Ορισμένοι δρόμοι, όπως οι Thalang, Dibuk, Yaowarat και Kradi, έχουν μερικά παλιά κτίρια που τους κάνουν ελκυστικούς, μια και αποτυπώνουν ανάγλυφα το αρχιτεκτονικό παρελθόν της πόλης.

Το άγαλμα των ηρωίδων του
Thao Thepkasattri και Thao Sisunthon Είναι το πιο διάσημο μνημείο στο νησί στη μνήμη των δύο ανθρώπων που συγκέντρωσαν τους κατοίκους του νησιού το 1785 για να απωθήσουν τους Μπουρμέζους εισβολείς.

Η παραλία του Mai Khao
βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη του Πούκετ. Είναι η μακρύτερη παραλία του νησιού. Η παραλία Nai Yang απέχει 30 χλμ. και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Sirinath.

Ο κόλπος Pansea
, η παραλία Surin, το ακρωτήριο Sing και η παραλία Kamala βρίσκονται σε απόσταση 24 χλμ. από την πόλη. Οι τοποθεσίες ξετυλίγονται η μία μετά την άλλη. Το κολύμπι δεν συνιστάται στην παραλία του Surin εξαιτίας των δυνατών κυμάτων και ενός «ύπουλου» υπόγειου ρεύματος. Η παραλία του Surin όμως είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για την παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος.
Η πιο γνωστή παραλία είναι η Patong, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη. Είναι η πιο ανεπτυγμένη, η πιο ζωηρή και η πιο δημοφιλής παραλία του Πούκετ. Προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες για διασκέδαση, αθλητισμό, αγορές και αναψυχή κατά μήκος των τριών χιλιομέτρων -και σε σχήμα μισοφέγγαρου- κόλπου της.
Οι εξίσου γνωστές παραλίες Karon και Kata βρίσκονται σε απόσταση 20 και 17 χλμ. αντίστοιχα από την πόλη. Και οι δύο παραλίες είναι εντυπωσιακά μεγάλες, σχετικά γαλήνιες, με διαυγή νερά και κατεξοχήν κατάλληλες για κολύμπι, υποβρύχιο ψάρεμα, ιστιοπλοΐα, γουίντ σέρφινγκ και, φυσικά, ηλιοθεραπεία.

Την παραλία Nai Han
θα τη βρείτε σε απόσταση 18 χλμ. από την πόλη. Η άσπρη παραλία βλέπει μια ρηχή λιμνοθάλασσα ανάμεσα σε βραχώδη ακρωτήρια.

Το ακρωτήριο Phromthep
είναι πολύ κοντά στην παραλία Nai Han, το πιο νότιο σημείο του Πούκετ. Αποτελεί ιδανικό μέρος για να δει κανείς τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Η παραλία Rawai βρίσκεται σε απόσταση περίπου 18 χλμ. από την πόλη. Είναι περισσότερο γνωστή για τους «Τσιγγάνους της θάλασσας», μια νομαδική μειονότητα ψαράδων. Ο κόλπος Chalong απέχει 11 χλμ. από την πόλη και έχει πολλά εστιατόρια με τα καλύτερα θαλασσινά.
 
Με τα παιδιά επισκεφτείτε τη Fantasea Land, που φιλοδοξεί να είναι η ταϋλανδική εκδοχή της Disneyland. Στο τεράστιο σύγχρονο θέατρό της θα παρακολουθήσετε ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό θέαμα που αφηγείται την ιστορία της χώρας, με τη συμμετοχή ακροβατών, τραγουδιστών, χορευτών, ελεφάντων, και το οποίο τελειώνει με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Ο περιβάλλων χώρος μοιάζει με την αυλή των θαυμάτων. Λιμνούλες, ταχυδακτυλουργοί, συντριβάνια με εξωτικά αγάλματα, φρούρια, ασιατικοί δράκοι, μαγαζιά και ό,τι άλλο φανταστεί ο παιδικός νους, είναι εκεί. Μικροί και μεγάλοι χαζεύουν, ψωνίζουν, τρώνε, δοκιμάζουν την τύχη τους και φωτογραφίζονται μέχρι και με νεογέννητα τιγράκια.
Στο ακρωτήρι Phanwa, βρίσκεται το ενυδρείο το οποίο ανήκει στο Κέντρο Θαλάσσιων και Βιολογικών Ερευνών. Το ενυδρείο έχει συμβάλει σημαντικά στη διάσωση των χελωνών του νησιού που απειλούνται με εξαφάνιση. Με τη βοήθεια του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϋλάνδης, το προσωπικό συλλέγει αυγά χελωνών από τα σημεία που κάνουν τις φωλιές τους, τόσο στο Πούκετ όσο και στα νησιά της γύρω περιοχής. Μετά την εκκόλαψη των αυγών οι υπεύθυνοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα των νεογνών και στη συνέχεια τα απελευθερώνουν. Μια πολύ ευχάριστη βόλτα είναι και αυτή στον τροπικό κήπο με τις πεταλούδες. Το Phuket Butterfly Garden, που βρίσκεται στην περιοχή Sam Kong, διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία με πάνω από σαράντα είδη. Οι πολύχρωμες πεταλούδες πετάνε γύρω σας και είναι πράγματι ένα θέαμα χάρμα οφθαλμών.
  
κάντε τώρα κράτηση για το Πουκέτ

 


Το Μουσείο Οστράκων
στο νότιο άκρο του Πούκετ είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Διαθέτει, ίσως, μια από τις πιο αξιόλογες συλλογές οστράκων στον κόσμο. Κάποια είδη οστράκων πωλούνται στο πωλητήριο του μουσείου. Από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι ένα τεράστιο μαργαριτάρι βάρους περίπου 140 καρατίων -από τα μοναδικά στον κόσμο- και ένα ογκώδες όστρακο που φτάνει τα διακόσια πενήντα κιλά και συγκαταλέγεται στα βαρύτερα εκθέματα του μουσείου.
Μια ημερήσια εκδρομή στο Πανγκ Νγκα και στα μαγκρόβια δάση είναι από τα must των διακοπών σας. Οι ήρεμοι υδατόδρομοι μέσα στα πυκνά μαγκρόβια δάση, που είναι επισκέψιμα με κανό ή μηχανοκίνητες πιρόγες -πολλές από τις οποίες είναι στολισμένες με πολύχρωμα υφάσματα-, παρουσιάζουν τρομερό ενδιαφέρον. Το ίδιο εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο ειδυλλιακός κόλπος του Πανγκ Νγκα με τους διάσπαρτους καταπράσινους όγκους βράχων που πετάγονται απότομα μέσα από τη θάλασσα και κάνουν εντυπωσιακά επιβλητικό το τοπίο.

Star Info
: Σε ένα από τα πολλά νησάκια και τις βραχονησίδες του Πανγκ Νγκα γυρίστηκε η ταινία «Χρυσοδάκτυλος» με τον Τζέιμς Μποντ και τώρα αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο.

Μουσουλμανικό χωριό Μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα στο χτισμένο με πασσάλους πάνω στη θάλασσα, κοντινό μουσουλμανικό χωριό. Μια βόλτα στο χωριό, με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, δίνει την ευκαιρία να δεις τις γυναίκες με τα λευκά – λόγω κάποιου είδους «κρέμας ομορφιάς» – πρόσωπα, εικόνες από το εσωτερικό των φτωχικών σπιτιών ή από τις ιδιαίτερες φιγούρες των ηλικιωμένων κατοίκων ή ακόμη από μωρά μέσα στις κρεμασμένες υφασμάτινες κούνιες-αιώρες τους

Οι ιδιαίτεροι βουδιστικοί ναοί. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα της Ταϋλάνδης. Μόνο στα Πουκέτ θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς 29 ναούς με ξεχωριστή και εξωτική αρχιτεκτονική.
 
Το άγαλμα του Βούδα. Ένα από τα πρόσφατα επιβλητικά αγάλματα που κοσμούν το νησί. Δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να το αναγνωρίσεις, αφού προβάλει από τα βουνά Nakkerd, έχοντας ύψος 45 μέτρων. Το μικρότερο χρυσό άγαλμα που στέκεται δίπλα του δεν είναι από φτιαγμένο από χρυσό, αλλά από μπρούτζο. Έτσι, για να μη σου μπαίνουν ιδέες!
 
Σαφάρι με Ελέφαντες: Μεγάλα αναπαυτικά τζιπ θα σε κάνουν έναν εξωτικό περίπατο μέχρι το Siam Safari. Παρακολούθησε τους ελέφαντες του προστατευόμενου πάρκου, μάθε τα πάντα για τα βουβάλια και παρακολούθησε τον τρόπο που εξάγεται το γάλα και το λάδι καρύδας από το εξωτικό φρούτο.
 
Κρουαζιέρα στα σμαραγδένια νερά. Και όταν λέμε σμαραγδένια, το εννοούμε! Απολαύσετε μία κρουαζιέρα στο Αρχιπέλαγος με τα σαράντα νησιά και επισκεφθείτε τους σχηματισμούς των βράχων Hin Ta και Hin Yah καθώς και τους καταρράκτες του νησιού. Για τους λάτρεις των καταδύσεων αποτελεί τον ιδανικό προορισμό.
 
Μασάζ και ευεξία – Είναι η γενέτειρα του ταϋλανδέζικου μασάζ. Γι’ αυτό μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό μασάζ που παράλληλα θα σε απαλλάξει από πόνους και δυσφορία! Α, και σε εκπληκτική τιμή…
Ποτό
Και βέβαια το βράδυ απολαύστε την πλούσια νυχτερινή ζωή στην Patong με τον κοσμοπολίτικο αέρα. Στην πολυσύχναστη περιοχή της παραλίας Patong, τα βράδια το σκηνικό αλλάζει. Σαν να στήνεται καθημερινά ένα πανηγύρι με υπαίθριες αγορές, με πολύχρωμα λαμπιόνια, με φωτεινές διαφημίσεις, με μυρωδιές φρεσκομαγειρεμένων φαγητών και με τις μουσικές από τα μπαράκια να δίνουν τον τόνο στη γιορταστική ατμόσφαιρα. Μηχανάκια και τουκ-τουκ -τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς- γεμίζουν τους δρόμους που σφύζουν από ζωή.

Simon Cabaret
Είναι το μεγαλύτερο Cabaret με ένα φαντασμαγορικό μουσικό drag show με πολύ χρώμα και απίστευτο χορό. Σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει
 
Travel Tips
Επειδή το ταξίδι είναι μεγάλο και σε εξωτικό προορισμό καλό θα ήταν να έχεις το νου σου στα παρακάτω, όπως τα συστήνει και το επίσημο site του νησιού:
Βγάλε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σου και κράτησέ την πάντα μέσα στην τσάντα σου
Φρόντισε να αναγράφεις επάνω κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με το άτομο που θα πρέπει να επικοινωνήσει κανείς σε περίπτωση ανάγκης
Πριν φύγεις για το ταξίδι φρόντισε να κάνεις τα απαραίτητα εμβόλια. Το Διεθνές Νοσοκομείο του Πουκέτ συστήνει σε ταξιδιώτες που σκοπεύουν να ταξιδεψουν κυρίως στο βορά και μέσα σε ζούγκλα:
 
– Εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας, ενάντια στον τύφο, αντιτετανικό ορό και κατά της πολυομελίτιδας

Γενικά αν χρειαστείς φαρμακευτική αγωγή θα βρεις φαρμακεία πλήρως εξοπλισμένα. Καλό είναι όμως να μην δεχθείς υποκατάστατα των γνωστών φαρμάκων που γνωρίζεις. Αν χρειαστεί συμβουλέψου κάποιον γιατρό από μεγάλο νοσοκομείο.

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε