Χωρίς κατηγορία

Ahval: Η Τουρκία του Ερντογάν βρίσκει τον εαυτό της απομονωμένο στην κρίση της Ανατολικής Μεσογείου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διαμάχη για τους πόρους υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο προκάλεσε μια αλληλουχία αντικρουόμενων ισχυρισμών για τα θαλάσσια όρια, ωθώντας χώρες της περιοχής σε ανοιχτή αντιπαράθεση.

Η σθεναρή στάση της Τουρκίας στη θαλάσσια διαμάχη, ιδίως, αμφισβητείται από ένα μπλοκ που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία για την υποστήριξη της Ελλάδας, αφού η Τουρκία έστειλε ερευνητικό πλοίο στα διαφιλονικούμενα ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο. Το Παρίσι επιδιώκει επίσης πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για παραβίαση ελληνικών και κυπριακών θαλάσσιων ζωνών.

Η Άγκυρα επιμένει ότι έχει το δικαίωμα να ανοίξει ανοικτά της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», μιας οντότητας που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Διαβάστε τη συνέχεια του εξαιρετικά ενδιαφέροντος άρθρου της τουρκικής Ahval στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη: «Ιστορική προσωπικότητα με πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για μια μακρά πολιτική διαδρομή που σφράγισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα
Κωνσταντινος Τασούλας