Χωρίς κατηγορία

Belharra, Rafale και Γαλλική ρήτρα αμυντικής συνδρομής, ύψους 7,5 δισ.

Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που υπεγράφη στο Παρίσι χαρακτηρίζεται ιστορική όχι για λόγους δημοσιογραφικού κλισέ, αλλά γιατί πρώτη φορά προβλέπεται ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε συμφωνία της Ελλάδας με σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ επίσης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ευρωπαϊκής κοινότητας δύο μέλη της επαναφέρουν την κουλτούρα των διμερών αμυντικών συμφωνιών η οποία εγκαταλείφτηκε με την ίδρυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια είναι επίσης ιστορική και για ένα άλλον λόγο: συνοδεύεται από το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχουν υλοποιήσει ποτέ οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποιό είναι το κόστος και τι περιλαμβάνει, διαβάστε το στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 5
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3