Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Champions League: Ανίκητες Λίβερπουλ και Μπάγερν! Ξέφυγε από τον Ολυμπιακό η Πόρτο (videos)

Champions League: Ανίκητες Λίβερπουλ και Μπάγερν! Ξέφυγε από τον Ολυμπιακό η Πόρτο (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου έκαναν το 3/3 στους ομίλους του Champions League και βρίσκονται ήδη με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Διπλό και για τον Άγιαξ επί της Μίντιλαντ, με την Πόρτο να “καθαρίζει” τη Μαρσέιγ στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Στο Μπέργκαμο, η Λίβερπουλ “χτύπησε” από νωρίς την Αταλάντα με δύο γκολ του Ζότα και οι Σαλάχ και Μανέ “σκότωσαν” την ιταλική ομάδα με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, για να διαμορφώσει το επιβλητικό 5-0 και πάλι ο Βραζιλιάνος, κάνοντας χατ-τρικ στο ματς. Ως αλλαγή πέρασε στο ματς στο δεύτερο μέρος ο Τσιμίκας.

Δείτε εδώ το LIVE του Champions League

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Αταλάντα, η οποία και ισοβαθμεί πλέον με τον Άγιαξ στη δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου. Ο “Αίαντας” άνοιξε το σκορ πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα στην έδρα της Μίντιλαντ, με τον Άντονι να σκοράρει με ωραία ενέργεια από κοντά.

Ο Τάντιτς διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του στο 13′, αλλά ο Ντέγιερ μείωσε στο 18′ κι έτσι το ματς έμεινε “ανοιχτό” μέχρι τέλους, αφού ακυρώθηκε κι ένα δεύτερο γκολ από τον Άντονι στο δεύτερο μέρος (65′), πριν πανηγυρίσουν οι Ολλανδοί την πρώτη τους νίκη στον όμιλο.

Στον πρώτο όμιλο, η Σάλτσμπουργκ προηγήθηκε της Μπάγερν Μονάχου με ένα γρήγορο γκολ του Μπερίσα, αλλά ο Λεβαντόφσκι με πέναλτι κι ο Μίλερ με τη βοήθεια αμυντικού των Αυστριακών, ανέτρεψαν το σκορ πριν βγει το ημίχρονο.

Η ομάδα της Red Bull δεν τα παράτησε και ισοφάρισε εκ νέου την αναμέτρηση με τον Οκουγκάβα, αλλά ο Μπόατενγκ με κεφαλιά στο 79′ έδωσε νέο προβάδισμα στους “Βαυαρούς”. Ακολούθησε ένα απίθανο φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν τρία ακόμη γκολ στο τέλος (Σανέ, Λεβαντόφσκι δεύτερο και Ερνάντες) για το εμφατικό 6-2 στο ματς.

Τέλος, στον τρίτο όμιλο, στον οποίο βρίσκεται κι ο Ολυμπιακός, η Πόρτο βρέθηκε μόνη στη δεύτερη θέση, αφού μετά τους Πειριαώτες νίκησε και τη Μαρσέιγ στην έδρα του με 3-0. Οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ με τον Μαρέγκα κι “καθάρισαν” το ματς με πέναλτι του Ολιβέιρα, αφού νωρίτερα ο Παγέ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο, εκτελώντας πάνω από τα δοκάρια τη δική του εσχάτη των ποινών. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λουίς Ντίας στο 69′.

1ος Όμιλος

Λοκομοτίβ Μόσχας – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 2-6

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 9

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4

3. Λοκομοτίβ Μόσχας 2

4. Σάλτσμπουργκ 1

2ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης – Ίντερ 3-2

Σαχτάρ Ντόνετσκ Γκλάντμπαχ 0-5

Βαθμολογία

1. Γκλάντμπαχ 5

2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 4

3. Ρεάλ Μαδρίτης 4

4. Ίντερ 2

3ος Όμιλος

Mάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός 3-0

Πόρτο – Μαρσέιγ 3-0

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 6

2. Πόρτο 6

3. Ολυμπιακός 3

4. Μαρσέιγ 0

4ος Όμιλος

Αταλάντα – Λίβερπουλ 0-5

Μίντιλαντ – Άγιαξ 1-2

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 9

2. Αταλάντα 4

3. Άγιαξ 4

4. Μίντιλαντ 0

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις