Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

H αγορά των Rafale, τα «στρατηγικά» όπλα και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ με φόντο τα ναυπηγεία

H αγορά των Rafale, τα «στρατηγικά» όπλα και τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ με φόντο τα ναυπηγεία

Θέμα ωρών θεωρείται η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Η απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει στην απόκτηση συνολικά 18 αεροσκαφών, τελευταίας έκδοσης, αναμένεται να κοινοποιηθεί στη συνάντηση που θα έχουν μεθαύριο Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κορσική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο σενάριο της απόκτησης συνολικά 18 Rafale, τελευταίας έκδοσης F-3R, πλήρως εξοπλισμένων, συνολικού προϋπολογισμού που αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ, ποσό που προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Κατά γενική ομολογία, τα νέα αεροσκάφη θα αποτελούν πραγματικό υπερόπλο στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς διαθέτουν ραντάρ RBE-2AA, τεχνολογίας ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) και μπορούν να εκτοξεύουν βλήματα μεγάλου βεληνεκούς και ακρίβειας, όπως είναι οι πύραυλοι αέρος επιφανείας Exocet και τα βλήματα αερομαχίας MICA και Meteor.

Όμως η αγορά των Rafale είναι μόνον η πρώτη σελίδα του κεφαλαίου αμυντικών εξοπλισμών που ανοίγει για τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις