Χωρίς κατηγορία

Άγιο Όρος: Τι συνέβη στις αντάρτισσες που πάτησαν το Άβατο

Στο Άγιο Όρος οι μοναχοί λένε ότι μία μόνο γυναίκα είναι καλοδεχούμενη, η Παναγία, αφού, άλλωστε, πρόκειται για το Περιβόλι της. Ωστόσο, το άβατο του Αγίου Όρους παραβιάστηκε αρκετές φορές στο διάβα των αιώνων από γυναίκες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καμία απ’ αυτές δεν είχε φυσικά τη συναίνεση των μοναχών, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράδοση του Αβάτου επικυρώθηκε από τον Μανουήλ Β’ Παλαιολόγο.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό συνέβη στο Άγιον Όρος κατά τον εμφύλιο πόλεμο, όταν μαζί με τους  αντάρτες του «Δημοκρατικού Στρατού» είχαν εισχωρήσει στο Άγιον Όρος και γυναίκες αντάρτισσες.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη: «Ιστορική προσωπικότητα με πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για μια μακρά πολιτική διαδρομή που σφράγισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα
Κωνσταντινος Τασούλας