Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Αγιορείτικες σουπιές με άγρια χόρτα από τον Μοναχό Επιφάνιο

Αγιορείτικες σουπιές με άγρια χόρτα από τον Μοναχό Επιφάνιο

Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος που είναι επιφορτισμένοι με το διακόνημα του μάγειρα ειδικεύονται στις συνταγές με ψάρια και θαλασσινά. Στο Άγιον Όρος οι μοναχοί δεν τρώνε κρέας, έτσι τα ψάρια, όπως οι σουπιές, έχουν την τιμητική τους στο Περιβόλι της Παναγίας. Δοκιμάστε τη συνταγή για σουπιές γιαχνί και σίγουρα θα ενθουσιάσετε όλοι την οικογένεια!

Τις σουπιές ο πατέρας Επιφάνιος τις µαγειρεύει χωριστά σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσουν. Από το ζουµί των σουπιών χρησιµοποιεί ένα µέρος για το µαγείρεµα των χόρτων, προσθέτοντας έτσι πόντους νοστιµιάς στο φαγητό. Χόρτα µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε διάφορα, ό,τι βρούµε στην αγορά. Σημείωστε ότι όσο περισσότερα χόρτα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιµο θα γίνει το φαγητό σας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις σουπιές γιαχνί είναι…

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις