Χωρίς κατηγορία

Ανατολική Λιβύη – ΥΠΕΞ: Ξεκινήσαμε συζητήσεις για χάραξη ΑΟΖ με την Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης στην Ανατολική Λιβύη (σσ αντίπαλων της κυβέρνησης του Φαγέζ Αλ Σάρατζ) Abdulhadi Al-Hweij χαιρέτισε τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Λιβύη χαιρετίζει κάθε συμφωνία που είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας και διατηρεί τα δικαιώματα των Λίβυων.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης πραγματοποίησε συνομιλίες με το Ελληνικό υπουργείο πριν από ένα μήνα και συμφώνησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων και άλλων διμερών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Al-Hweij τόνισε ότι η Λιβύη χαιρετίζει τη λύση των προβλημάτων μέσω του άρθρου 74 του Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο αφορά λύσεις που βασίζονται σε συμφωνία και καλή γειτνίαση.

Δείτε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη: «Ιστορική προσωπικότητα με πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για μια μακρά πολιτική διαδρομή που σφράγισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα
Κωνσταντινος Τασούλας