Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Απολογείται σήμερα μετά από πολλά χρόνια αναμονής ο Γιώργος Ρουπακιάς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και τότε μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα είναι κατάμεστη με κόσμο και ουρές σχηματίζονται και έξω από τον χώρο που γίνεται η δίκη προκειμένου να μπουν και να παρακολουθήσουν την απολογία Ρουπακιά. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ζητούν από τους συγκεντρωμένους να κάνουν υπομονή καθώς είναι αδύνατον η αίθουσα να χωρέσει όλο αυτό τον κόσμο. Όλο αυτό το διάστημα ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν είναι στην φυλακή αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς θα δώσει απαντήσεις για όσα έγιναν το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013. Για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά από τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού, Γιώργος Ρουπακιάς, απολογείται δημόσια, ενώπιον των φυσικών δικαστών του και ακροατηρίου για το έγκλημα στο Κερατσίνι, που έδωσε το έναυσμα για την έρευνα της Δικαιοσύνης σχετικά με τη δράση της Χρυσης Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν ξεψυχήσει μαχαιρωμένος στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη.

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει ισχυριστεί ότι επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα «γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από το αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου». Επίσης, έχει υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι δεν τον έστειλε κάποιος εκεί.

Την Τετάρτη 17/09/2019 ολοκληρώθηκε η απολογία του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. Ο κατηγορούμενος αφενός ζήτησε συγνώμη από τον Γιάννη Λαγό για τα μηνύματα που έστελνε κατεντολή του και αφετέρου δήλωσε άγνοια για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα, αρνούμενος κάθε σχέση με την υπόθεση.

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις