Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Εργασίας

Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το κρίσιμο για την κοινωνική συνοχή πόστο της υφυπουργού Εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ορκίζεται αύριο μέλος της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα είναι υφυπουργός Εργασίας, με αρμοδιότητα τα κρίσιμα για την κοινωνική συνοχή θέματα της Πρόνοιας και την Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος. Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Δείτε το βίντεο από την παρουσία της στο Φόρουμ των Δελφών:

Φωτο: Από facebook / Domna Michailidou

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις