Χωρίς κατηγορία

Έξι πανέμορφα ρολόγια με έμπνευση τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Vario είναι μια μικρή εταιρεία ωρολογοποιίας με έδρα την Σιγκαπούρη, η οποία το 2017 κυκλοφόρησε δύο ενδιαφέρουσες συλλογές – την Retro Eclipse και την Empire Automatic -, μέσω μιας πλατφόρμας Crowdfunding.

Πριν μερικούς μήνες, η μάρκα επέστρεψε με μια τρίτη συλλογή, η οποία παίρνει έμπνευση από τα ρολόγια χειρός που φορούσαν οι άντρες στα λασπωμένα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρολό που τα ρολόγια χειρός υπήρχαν πριν από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι άντρες στην μάχη αντιμετώπισαν ένα νέο πρόβλημα, καθώς μέσα στο πεδίο μάχης, όπου ο χρόνος ήταν ζωτικής σημασίας για τον συγχρονισμό των επιθέσεων, τα ρολόγια τσέπης ήταν δύσχρηστα.

Λόγω αυτής της δυσκολίας, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου ένα δευτερόλεπτο μπορούσε να σου κοστίσει την ζωή, ήταν σαφές ότι χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση.

Έτσι, το σύγχρονο ρολόι χειρός γεννήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers