Χωρίς κατηγορία

Έξι πανέμορφα ρολόγια με έμπνευση τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Vario είναι μια μικρή εταιρεία ωρολογοποιίας με έδρα την Σιγκαπούρη, η οποία το 2017 κυκλοφόρησε δύο ενδιαφέρουσες συλλογές – την Retro Eclipse και την Empire Automatic -, μέσω μιας πλατφόρμας Crowdfunding.

Πριν μερικούς μήνες, η μάρκα επέστρεψε με μια τρίτη συλλογή, η οποία παίρνει έμπνευση από τα ρολόγια χειρός που φορούσαν οι άντρες στα λασπωμένα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρολό που τα ρολόγια χειρός υπήρχαν πριν από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι άντρες στην μάχη αντιμετώπισαν ένα νέο πρόβλημα, καθώς μέσα στο πεδίο μάχης, όπου ο χρόνος ήταν ζωτικής σημασίας για τον συγχρονισμό των επιθέσεων, τα ρολόγια τσέπης ήταν δύσχρηστα.

Λόγω αυτής της δυσκολίας, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου ένα δευτερόλεπτο μπορούσε να σου κοστίσει την ζωή, ήταν σαφές ότι χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση.

Έτσι, το σύγχρονο ρολόι χειρός γεννήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 5
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3