Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φωνή βοώντος στη Μόρια: “Δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα απαραίτητα” λένε οι αστυνομικοί

Μόρια αστυνομικοί

Μόρια, Λέσβος. Ένας καταυλισμός – κολαστήριο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν εκεί. Και για τους αστυνομικούς που έχουν αποσπαστεί στο νησί αλλά έχουν… αφεθεί στην τύχη τους.

Δραματική η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, τόσο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όσο και για τους αστυνομικούς που έχουν αποσπαστεί στο νησί. Εδώ και μήνες, οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει επιπλέον χρήματα από τα κονδύλια του frontex, για τη διαμονή και τη διατροφή τους.

Αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στη Λέσβο, προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία στην βεβαρημένη περιοχή της Μόριας, με χιλιάδες πρόσφυγες, οικογένειες ολόκληρες με παιδιά στοιβαγμένους σε σκηνές στο καταυλισμό, πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια τους καθώς έχουν φθάσει στο σημείο να βάζουν ακόμα και από την τσέπη τους χρήματα για τα αναγκαία.

Οι αστυνομικοί και τα απλήρωτα ξενοδοχεία

Δεκάδες αστυνομικοί που διαμένουν σε ξενοδοχεία καθώς έχουν αποσπαστεί στη Λέσβο τα έχουν αφήσει απλήρωτα και χρωστούν πάνω από δυο μήνες, καθώς τα κονδύλια από τον Frontex για τη διαμονή και σίτιση των αστυνομικών ακόμα δεν έχουν φθάσει στα χέρια τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες και τα έξοδα τρέχουν. Τα παιδιά τους έχουν φροντιστήρια και έξοδα σπουδών και οι αποσπασμένοι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να τους βοηθήσουν, καθώς λαμβάνουν μόνο το μισθό τους για την απόσπαση και πληρώνουν επίσης από την τσέπη τους για τα αναγκαία.

Μόρια: Το δράμα των προσφύγων

Παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Μόρια αλλά και τα καθημερινά δράματα των προσφύγων που ζουν κάτω από συνθήκες άθλιες.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί στη Λέσβο έχουν κάνει διαβήματα και διαμαρτυρίες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όχι μόνο με τους αποσπασμένους συναδέλφους τους αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν και περιμένουν μια απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” λένε οι συνδικαλιστές, οι οποίοι ουδεμία απάντηση έχουν πάρει για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το Newsit.gr είναι ενδεικτικές των συνθηκών που επικρατούν στον καταυλισμό των προσφύγων στην Μόρια. Και κατ’ επέκταση τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται οι αστυνομικοί.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αφημένοι στην τύχη τους, στο κρύο και τις κακουχίες για ακόμη έναν χειμώνα. Και οι αστυνομικοί, αφημένοι να βγάλουν τα “κάστανα από τη φωτιά”. Και να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνει το κράτος.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις