Χωρίς κατηγορία

H “μαύρη” 21η Απριλίου: Το πραξικόπημα και η “Χούντα” των Συνταγματαρχών

Πρόκειται για μια από τις πιο "σκοτεινές" και μαύρες σελίδες της νεότερης ελληνικής πολιτικής ιστορίας και όχι μόνο καθώς στιγμάτισε την πορεία της χώρας μεταπολεμικά και εν μέσω της κρίσιμης περιόδου του Ψυχρού Πολέμου, δημιουργώντας κοινωνικά ρήγματα και διαιρέσεις που μέχρι και σήμερα είναι εμφανείς σε ορισμένο βαθμό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Σαν σήμερα, την 21η Απριλίου του 1967, τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο Ταξίαρχος Παττακός και οι Συνταγματάρχες Παπαδόπουλος και Νικόλαο Μακαρέζος κάνουν πραξικόπημα, καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και ανοίγουν το κεφάλαιο της επταετούς “Χούντας” , της στρατιωτικής δικτατορίας.
Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα