Χωρίς κατηγορία

Η αιματηρή διαδήλωση στις 22 Ιουλίου 1943 ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής κατοχής

Η αιματηρή διαδήλωση στις 22 Ιουλίου 1943 ενάντια στην επέκταση της βουλγαρικής κατοχής [pics]Η αιματηρή διαδήλωση στις 22 Ιουλίου που έγινε στο κέντρο της Αθήνας το 1943 αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του λαϊκού ξεσηκωμού απέναντι στους Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές, η οποία ωστόσο «βάφτηκε κόκκινη» από το αίμα, έπειτα από σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών και στρατιωτών. 

Το ενδεχόμενο επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στην Μακεδονία ήταν η «σπίθα» που προκάλεσε την έκρηξη και τον θυμό του λαού, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων λόγω της επιτυχούς δράσης των αντιστασιακών οργανώσεων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να προχωρήσει σε διαδηλώσεις, οι οποίες ξέφυγαν από τον έλεγχο των Ναζί.

Διαβάστε αναλυτικά στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στην Κύπρο: Η στιγμή που ο υπουργός Άμυνας «τραντάχτηκε» από τη δόνηση των 5,3 Ρίχτερ – «Κουνάει ακόμη»
Εντύπωση προκαλεί η στιγμή που «χτυπάει» ο σεισμός, την ώρα που μιλάει on air του Cyprus Times ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, στον Μανώλη Καλαντζή, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την δόνηση
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Βασίλης Πάλμας