Χωρίς κατηγορία

Η ιστορική “μπλόφα” του Χίτλερ στη Ρηνανία και το “πάσο” Γαλλίας και Βρετανίας

Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την Ρηνανία σε όλη την ανατολική όχθη του Ρήνου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919 ορίζονταν τρεις ζώνες κατοχής, οι οποίες επρόκειτο να εκκενωθούν από τα Συμμαχικά στρατεύματα και να διαρκέσει μέχρι το 1935.

Ωστόσο, ο Χίτλερ, το 1936 αποφάσισε να κάνει μια “ιστορική” μπλόφα, όταν σαν σήμερα 7 Μαρτίου 1936, παραβιάζει τη Συνθήκη και καταλαμβάνει τη Ρηνανία με στρατιωτικές δυνάμεις, φοβούμενος την σφοδρή αντίδραση Γαλλίας και Βρετανών, οι οποίοι εν τέλει όταν…αντέδρασαν ο ηγέτης των Ναζί μάλλον δεν πίστευε στα αυτιά του.

Διαβάστε αναλυτικά στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη: «Ιστορική προσωπικότητα με πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για μια μακρά πολιτική διαδρομή που σφράγισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα
Κωνσταντινος Τασούλας