Δευτέρα, 27 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου στο Φανάρι αύριο – Οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου στο Φανάρι αύριο – Οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείο αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου, καθώς στην ατζέντα αναμένεται να είναι οι αλλαγές στις Αρχιεπισκοπές Αυστραλίας, Αμερικής και Αγγλίας. Τρεις Αρχιεπισκοπές για τις οποίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης φαίνεται ότι έχει ήδη αποφασίσει να ολοκληρώσει τις αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ομογενειακού τύπου, σύμφωνα με τα οποία τις τελευταίες ημέρες ασκούνται έντονες πιέσεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να λάβει τις τελικές κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των Αρχιεπισκοπών Αμερικής, Αυστραλίας και Αγγλίας.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το χθεσινό άρθρο του Εθνικού Κήρυκα υπό τον τίτλο «Έκκληση προς τον Πατριάρχη», όπου μεταξύ άλλων τονίζεται εύγλωττα: «Απ’ άκρου εις άκρον της Αμερικής ο Ελληνισμός παρακολουθεί με δικαιολογημένη αγωνία το θέμα της διαδοχής του κ. Δημητρίου. Ζει την παρακμή στην οποία έχουν οδηγήσει την Εκκλησία μας οι διάδοχοι του Ιακώβου και υπομένει με αξιοσημείωτη καρτερικότητα τις συνέπειες. Έχει όμως φτάσει στα όριά του. Γι’ αυτό και θέλει να αποτρέψει μια νέα λάθος επιλογή. Γιατί αν επαναληφθεί, δεν θα την αντέξει ούτε η Ομογένεια, αλλά ούτε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης».

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις