Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μοναχός Επιφάνιος: Έτσι έφτιαχνε τον πιο τέλειο μουσακά και ακόμα 4 συνταγές από τον αγιορείτη Σεφ

Μοναχός Επιφάνιος: Έτσι έφτιαχνε τον πιο τέλειο μουσακά και ακόμα 4 συνταγές από τον αγιορείτη Σεφ

Παραδοσιακό και λαχταριστό πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Γευθείτε την αυθεντική αγιορείτικη εκδοχή του στη συνταγή του Πατέρα Επιφάνιου, ο οποίος ανέδειξε την άπλετη δημιουργικότητα που μπορεί να κρύβει η μοναστηριακή ζωή.

Οι γεύσεις της αγιορείτικης κουζίνας, υψηλές και ταυτόχρονα μοναδικής απλότητας συνδυάζονται εκπληκτικά συνθέτοντας γεύματα άκρως γαστριμαργικά. Η συνταγή που ακολουθεί είναι δια χειρός του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, στον οποίο συχνά έχουν αποδώσει τον τίτλο του «Αρχιμάγειρα του Αγίου Ορους». Και δικαίως, άλλωστε, αφού περιζήτητος και ως οινοποιός, έχει αναδείξει τη μοναστηριακή κουζίνα μέσα από ένα βιβλίο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες, ενώ έχει μαγειρέψει και στην κουζίνα του παγκοσμίως διάσημου Jamie Oliver.

Διαβάστε τις συνταγές του Αγιορείτη Σεφ στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις