Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

Ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ γευστικό γλυκό της εποχής είναι η μουσταλευριά. Κύριο συστατικό του είναι ο μούστος, ενώ οι ρίζες του ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστό ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

Για την παραδοσιακή Μουσταλευριά θα χρειαστούμε: 3 ½ φλυτζάνια μούστο, ½ φλυτζάνι νισεστέ, ½ φλυτζάνι ….

Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις