Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ: Αν έχεις Μέσι, διάβαινε! Με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League – video

Μπαρτσελόνα – Λίβερπουλ: Αν έχεις Μέσι, διάβαινε! Με το ένα πόδι στον τελικό του Champions League – video

Με τον Λιονέλ Μέσι να αποδεικνύει γιατί θεωρείται από τους περισσότερους ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εντός έδρας της Λίβερπουλ με 3-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League, και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της Μαδρίτης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Λίβερπουλ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα, ήταν ανώτερη σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από τη Βαρκελώνη και με ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του Champions League. Ο λόγος;

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου έκανε και πάλι το θαύμα του κι οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Καταλανούς προς το έκτο τρόπαιο της ιστορίας τους στον θεσμό. Ο Αργεντινός “μάγος” υπέγραψε με δύο γκολ (σ.σ. έφτασε τα 600 στο σύνολο) το 3-0 της “Μπάρτσα”, με το τελικό σκορ να είναι πλασματικό, καθώς αδικεί τους Άγγλους που άξιζαν τουλάχιστον ένα γκολ.

Η Μπαρτσελόνα είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της Μαδρίτης, με τη Λίβερπουλ να καλείται να κάνει μία επική ανατροπή στο Άνφιλντ για να αποκλείσει τους κυνικούς Καταλανούς.

Ο αγώνας

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της στα πρώτα λεπτά. Είχε κοντά τις γραμμές της και πίεζε αρκετά ψηλά τους Καταλανούς, οι οποίοι χρειάστηκαν 15 λεπτά για να δημιουργήσουν την πρώτη τελική τους προσπάθεια. Ο Κουτίνιο βρήκε το χώρο και σούταρε από τα όρια της περιοχής, όμως ο Άλισον είχε σωστή αντίδραση.

Ο Κεϊτά αποχώρησε τραυματίας στο 24′, με τον Χέντερσον να του δίνει τη θέση του και δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Άλμπα να σερβίρει με μαγική μπαλιά στον Σουάρες, ο οποίος με ιδανική προβολή έγραψε το 1-0.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 35′ ο Μανέ δεν κατάφερε να κάνει το 1-1, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Χέντερσον.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε αποκλειστικά στη Λίβερπουλ, η οποία έκλεισε στα καρέ της την Μπαρτσελόνα. Ο Τερ Στέγκεν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ του Μίλνερ στο 47′, ενώ ο Γερμανός αντέδρασε σωστά και σε σουτ του Σαλάχ. Στο 59′, η Λίβερπουλ έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Μίλνερ από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να… σημαδέψει τον Τερ Στέγκεν.

Αφού κατάφερε να ξεπεράσει το διάστημα της πίεσης των Άγγλων δίχως να δεχτεί γκολ, η Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά και πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Μέσι ανέλαβε δράση και το παιχνίδι τελείωσε μέσα σε επτά λεπτά. Ο Αργεντινός μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 75ο λεπτό, παίρνοντας το ριμπάουντ από το δοκάρι του Σουάρες, ενώ στο 82′ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, έκανε το 3-0, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «Γ» του Άλισον.

Η Λίβερπουλ είχε ασύλληπτη ευκαιρία να πετύχει τουλάχιστον ένα εκτός έδρας γκολ, αλλά ο Μπουσκέτς έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φιρμίνο και στη συνέχεια ο Σαλάχ από τα όρια της μικρής περιοχής… πέτυχε το δεξί δοκάρι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα να χάνει μία ασύλληπτη ευκαιρία για το 4-0. Ο Μέσι σέρβιρε το γκολ στον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε… τσαφ, πετώντας στα σκουπίδια την πάσα του συμπαίκτη του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Αλμπα, Ρομπέρτο (90′ Αλενιά), Βιδάλ, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Κουτίνιο (60′ Σεμέντο), Σουάρες (90′ Ντεμπελέ), Μέσι 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (85′ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Κεϊτά (24′ Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ. 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις