Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μυστική επίσκεψη του προσωρινού πρωθυπουργού της Λιβύης Ντμπέιμπα στην Τουρκία – Τι είπε με τον Ερντογάν

Μυστική επίσκεψη του προσωρινού πρωθυπουργού της Λιβύης Ντμπέιμπα στην Τουρκία – Τι είπε με τον Ερντογάν

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα πραγματοποίησε μυστική ιδιωτική επίσκεψη στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο μήνα, λίγες μέρες μετά την εκλογή του στη θέση κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Ένα άτομο που είναι γνώστης του ζητήματος είπε στο Middle East Eye ότι ο Dbeibah έφτασε στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου.

Η πηγή, η οποία δεν εξήγησε γιατί η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική, είπε ότι οι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι προσωπικά ήθελαν να μεταφέρουν τις ευχές τους στον νεοεκλεγέντα ηγέτη και να προσφέρουν υποστήριξη σε όποιους τομείς αυτή είναι δυνατή, από τη στρατιωτική εκπαίδευση έως την ανοικοδόμηση.

«Αυτό που ήταν το ενδιαφέρον ζήτημα εδώ, είναι η προσπάθεια να κρατήσει την επίσκεψη μυστική. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο Ντμπέιμπα και οι βοηθοί του ανησυχούσαν για το μήνυμα που θα έστελνε η αποκάλυψή της στην κοινή γνώμη της Λιβύης», υποστηρίζει ο Mohamed Eljarh, ερευνητής και αναλυτής της Λιβύης.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις