Χωρίς κατηγορία

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ συναντήθηκε στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια σειρά από συναντήσεις στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και με τον Ντόλαντ Τραμπ είχε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ  στις ΗΠΑ και επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κράτησε μια «λογική» στάση αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει το σύστημα S-400 έχει προκαλέσει ένταση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ζήτησε χθες Δευτέρα το ζήτημα να λυθεί μέσω του διαλόγου.

Ο Αλμπαϊράκ, που είναι γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Τραμπ.

«Στη διάρκεια των συναντήσεών μας, κατά τις οποίες συζητήσαμε βήματα για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, γίναμε δεκτοί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Του διαβιβάσαμε τους χαιρετισμούς και μηνύματα του προέδρου μας», έγραψε ο Αλμπαϊράκ στο Twitter.

https://twitter.com/BeratAlbayrak/status/1118016253145305089

«Άκουσε με πολλή λογική και θετική κατανόηση τις ανάγκες της Τουρκίας για τους S-400», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου υπουργού στους δημοσιογράφους. «Ήταν μια πολύ θετική, εποικοδομητική συζήτηση».

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε επίσης ότι στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε το θέμα της αύξησης του διμερούς εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκία στα 75 δισεκ. δολάρια ετησίως από 20 δισκεκ. που είναι τώρα.

Νωρίτερα, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσινγκτον, μετά την παρουσίαση των σχεδίων για την αλλαγή πορείας της κλυδωνιζόμενης τουρκικής οικονομίας.

Ο Αλμπαϊράκ είπε σε αμερικανούς και τούρκους επιχειρηματίες πως είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και «καρποφόρες» επαφές στον Λευκό Οίκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 5
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3