Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι 8 καλύτερες ατάκες που ακούσαμε στα «Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορτσέζε

Οι 8 καλύτερες ατάκες που ακούσαμε στα «Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορτσέζε

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν ότι η σπουδαιότερη γκανγστερική ταινία που γυρίστηκε ποτέ, είναι το έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα, “Ο Νονός”.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί που έχουν αντίθετη άποψη και υποστηρίζουν ότι το “Καλά Παιδιά” του Μάρτιν Σκορτσέζε ήταν καλύτερη, καθώς ήταν πιο ρεαλιστική.

Για εμάς ο “Νονός” τίθεται εκτός ανταγωνισμού, αξίζει όμως να παραδεχτούμε ότι η ταινία του Μάρτι ήταν διασκεδαστική, είχε άψογο soundtrack, φοβερή αίσθηση του χιούμορ, ήταν πιο ρεαλιστική όσον αφορά τον τρόπο ζωής ενός γκάνγκστερ, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και κατάφερε να επηρεάσει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Σίγουρα η ατάκα “I’m gonna make him an offer he can’t refuse” του Δον Κορλεόνε, η οποία έχει ψηφιστεί η 2η καλύτερη ατάκα στην ιστορία του κινηματογράφου μετά την θρυλική ατάκα “Frankly, my dear, I don’t give a damn” του Κλαρκ Γέιμπλ στο “Όσα παίρνει ο άνεμος”, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων μας, ωστόσο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις ατάκες που ακούσαμε στα “Καλά Παιδιά” του μικρόσωμου πολυλογά σκηνοθέτη από την περίφημη γειτονιά της Νέας Υόρκης, “Μικρή Ιταλία”.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις