Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη! “Διακύβευμα η ακεραιότητα του περσινού και φετινού πρωταθλήματος”

Ολυμπιακός Μαρινάκης
Intime.gr

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε το πρωί της Τετάρτης (04.12.2019) καταγγελία στην Ε.Ε.Α. ζητώντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, με αφορμή το ρεπορτάζ – βόμβα του “ONE Channel”.

Προκαλεί τις εξελίξεις. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης Επιτροπή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μετά ρο ρεπορτάζ του “One Channel” που έχει προκαλέσει “σεισμό” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός απευθύνθηκε στην Ε.Ε.Α. ζητώντας να ξεκαθαρίσει η σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με εκείνη της ΠΑΕ Ξάνθη μετά το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου καναλιού, που αναφέρει πως εταιρεία ιδιοκτησίας του ανιψιού του Ιβάν Σαββίδη έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας.

Αποκάλυψη του “ΟΝΕ”: Μετοχική σχέση Σαββίδη και Ξάνθης! ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Τα λέμε στα δικαστήρια”

Εκπροσωπούμενοι από την Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τάκη Αγραφιώτη, οι Πειραιώτες θέτουν σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού μαζί με τον δικηγόρο της ΠΑΕ προσκόμισαν όλα τα στοιχεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού “ONE”, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος.

Στις δηλώσεις της στο Υπουργείο Παιδείας (όπου στεγάζεται η ΕΕΑ) η κ. Σουλούκου ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με το διακύβευμα να είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού, τονίζοντας παράλληλα πως… δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από την ΕΠΟ!

Οι δηλώσεις της Λίνας Σουλούκου

«Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλ. νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα.

Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις”.

Να θυμίσουμε ότι η Ε.Ε.Α. συνεδριάζει κάθε Πέμπτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί αύριο ή στην επόμενη συνεδρίαση (στις 12/12).

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις