Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παναγιωτόπουλος: Θέλουμε ακόμη περισσότερα Mirage να σκεπάζουν το Αιγαίο

Παναγιωτόπουλος: Θέλουμε ακόμη περισσότερα Mirage να σκεπάζουν το Αιγαίο

Στην τουρκική προκλητικότητα, τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στο Παρίσι, την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ αλλά και τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Γαλλία, με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικά για τα εξοπλιστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία μακρά αλλά με ευνοϊκούς όρους διαπραγμάτευση για την αγορά δύο ψηφιακών φρεγατών Μπελαρά απευθείας από την γαλλική κυβέρνηση.

Για το θέμα των αεροσκαφών Mirage εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει το θέμα τόσο με αναβάθμιση αλλά με υπογραφή μίας νέας συμφωνίας υποστήριξης των αεροσκαφών αυτών σε ανταλλακτικά. «Θέλουμε ακόμη περισσότερα Mirage με τα όπλα τους να σκεπάζουν το Αιγαίο», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε τι ανέφερε -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- για το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο και την ανοιχτή γραμμή Αθήνας – Άγκυρας, στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις