Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πεντάγωνο: Να μην δοθούν τα F-35 στην Τουρκία, αν αγοράσει από την Μόσχα τους S-400

Πεντάγωνο: Να μην δοθούν τα F-35 στην Τουρκία, αν αγοράσει από την Μόσχα τους S-400
photo Reuters

H EUCOM συνέστησε στη Γερουσία να μην παραδώσει στην Τουρκία τα αμερικανικά μαχητικά F-35, εάν αγοράσει από τη Μόσχα τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτή την πρόταση έκανε ο διοικητής της EUCOM Κέρτις Σκαπαρότι, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για τους εξοπλισμούς της αμερικανικής γερουσίας και το θέμα με την πώληση των F-35 στην Τουρκία.

«Εγώ ως στρατιωτικός, η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα, θα ήταν να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία για τα F-35, ώστε να μην πραγματοποιούν μαχητικές πτήσεις σε συνθήκες, όταν ο σύμμαχος μας χρησιμοποιεί ρωσικά συστήματα και μάλιστα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο Σκαπαρότι.

Παράλληλα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός στρατηγός, αναφερόμενος στη στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ, τόνισε πως η διμερής στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας τον τελευταίο χρόνο βελτιώθηκε.

«Μεταξύ μας υπάρχουν ορισμένες διαφωνίες. Αυτό το γνωρίζετε, μπορείτε να διαβάσετε γι αυτές στις εφημερίδες. Όμως διεξάγουμε ειλικρινείς διαπραγματεύσεις και επιτυχώς διασφαλίζουμε τα αμοιβαία συμφέροντα μας. Οι σχέσεις μας μέσω των στρατιωτικών διαύλων, όπως αυτές εκδηλώνονται στην ανάπτυξη των δυνάμεων μας, κατά την άποψη μου, βελτιώθηκαν τον τελευταίο χρόνο »,δήλωσε ο Κέρτις Σκαπρότι.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις