Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί ενώ… σπάνε ρεκόρ τα κρούσματα κορονοϊού

Ρωσία: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί ενώ… σπάνε ρεκόρ τα κρούσματα κορονοϊού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Κέντρα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα ανοίξουν από το Σάββατο στη Μόσχα και οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο θα είναι δάσκαλοι, γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα ένα ευρύ, εθελοντικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της covid-19 σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι οι δάσκαλοι και οι γιατροί θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το Sputnik V.

Οι κάτοικοι της Μόσχας θα μπορούν να εγγράφονται μέσω διαδικτύου για να εμβολιαστούν από αύριο Παρασκευή, επεσήμανε ο Σομπιάνιν σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 28.145 νέων κρουσμάτων covid-19 σήμερα, εκ των οποίων τα 7.750 στη Μόσχα. Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα ανέρχεται σε 2.375.546, ενώ ο αριθμός των νεκρών φτάνει τις 41.607 ποσοστό 1,75% των κρουσμάτων.

Επίσης για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 29.502 ασθενείς (αριθμός ρεκόρ) που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 1.859.851 άτομα, ποσοστό 78,3% των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αυτή τη στιγμή στην Ρωσία νοσούν 474.088 άτομα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 554 θάνατοι.

Στην Αγία Πετρούπολη καταγράφηκαν 3.692 νέα κρούσματα που αντιστοιχούν στο 13,1% των συνολικών κρουσμάτων. Επίσης στα περίχωρα της Μόσχας ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται , όπου για δεύτερη μέρα καταγράφηκε ο μέγιστος αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με 1.148 κρούσματα χθες και 1.193 το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Στις τρεις αυτές περιοχές (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και περίχωρα της Μόσχας) καταγράφηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο σχεδόν το 50% των νεών κρουσμάτων.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις