Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, οι φόβοι για μεγάλο αριθμό αγνοουμένων και το «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, οι φόβοι για μεγάλο αριθμό αγνοουμένων και το «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης

Στην αναβολή των εκλογών για την αναδείξει του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις 17 και 24 Σεπτεμβρίου προχώρησε χτες (7.9.2023) η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Στην απόφαση τους αυτή έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο το γεγονός ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει την πραγματική καταστροφή από την κακοκαιρία, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλάνε για μεγάλο αριθμό αγνοουμένων. Χθες το απόγευμα συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συμφώνησαν ότι οι εκλογές θα έπρεπε να αναβληθούν τουλάχιστον για μία εβδομάδα, καθώς η κατάσταση στην Θεσσαλία είναι εκτός ελέγχου.

Στην συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία, η οποία έλαβε υπόψη της την επιθυμία των υποψηφίων προέδρων και αποφάσισε την αναβολή των εκλογών.

Πάντως όλη μέρα χθες τα στελέχη τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σε διαρκή επαφή με τις Νομαρχιακές Επιτροπές, τα τοπικά στελέχη και τους βουλευτές της Θεσσαλίας προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές. Όπως ήταν λογικό όλοι οι υποψήφιοι ανέβαλαν τις προεκλογικές δραστηριότητές τους, ενώ, από την πρώτη στιγμή, έθεσαν θέμα αναβολής οι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας. Αργότερα συντάχθηκαν με την άποψη αυτή όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι.

«Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, “νίπτει τας χείρας” της. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας τόνισε ότι «Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Πρώτα η Ζωή»!

Αλλά και στα αλλά επιτελεία υπήρξε προβληματισμός για το τι πρέπει να γίνει. Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία άλλαξε το πρόγραμμά της και επισκέφθηκε το Βόλο, τάχθηκε και αυτή υπέρ της αναβολής των εκλογών, όπως και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επισκέφθηκε εκτάκτως την Θεσσαλία με αντιπροσωπεία του κόμματος, έχοντας προηγουμένως αναβάλει την προγραμματισμένη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα, σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι: «H Eυρωπαική Επιτροπή είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι παραβιάζει την οδηγία για τους κινδύνους πλημμύρας- Ειδικά για τη Θεσσαλία γνώριζαν τον κίνδυνο πλημμύρας».

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις