Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τουρκία: Κλαίνε στις ουρές για το ψωμί – «Να ντραπούν όσοι μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση»

Τουρκία: Κλαίνε στις ουρές για το ψωμί – «Να ντραπούν όσοι μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση»

Σε κατηφόρα χωρίς σταματημό βρίσκεται η τουρκική λίρα, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες στην Τουρκία. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε μια φρατζόλα ψωμί…

Οι εικόνες που καταγράφονται πλέον στην Τουρκία είναι δραματικές, καθώς πλήθος κόσμου συνωστίζεται σε ουρές για να πάρουν ψωμί. Η απόγνωσή τους είναι εμφανής και δεν διστάζουν να την εκφράσουν ακόμα και στις τηλεοπτικές κάμερες. «Σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν τους χαρίζω τίποτα. Ρεζίλι γίναμε!» λέει ένας πολίτης, ο οποίος περιμένει να πάρει ψωμί. «Τι να πω…Πρέπει να ντραπούν όσοι έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση… Ο κόσμος περιμένει στην ουρά για ένα ψωμί. Και μετά μας μιλανε και μας κουνάνε το δάχτυλο» σημειώνει ένας άλλος. 

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική λίρα έχει χάσει πάνω από το 43% της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους και οι παρατηρητές φοβούνται ότι η πτώση μπορεί να συνεχιστεί και άλλο. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Επίθεση Ιμάμογλου σε Ερντογάν: Χάθηκε η άκρη του νήματος

Την ίδια ώρα, επίθεση κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την οικονομική κατάσταση στη χώρα εξαπέλυσε και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. «Πόσο θα αγοράσει αυτός ο λαός το ψωμί του, όταν έχει τριπλασιαστεί η τιμή του αλευριού» ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε πρόσφατες δηλώσεις του. 

«Λένε πως θα δώσουν αυξήσεις στους μισθούς 30% και 40% στο βασικό μισθό. Ακούστε, στην οικονομία χάθηκε η άκρη του νήματος. Και εγώ σπούδασα οικονομικά. Αλλά δεν λέω σαν τους άλλους πως είμαι καθηγητής! Συμβουλεύομαι τους ειδικούς. Δεν μπορώ να πω πως ξέρω τα οικονομικά. Χάθηκε η άκρη του νήματος» είπε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. 

Και πρόσθεσε: «Πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθούμε, να το κάνουμε για τον λαό μας. Ο Θεός να φυλάει αυτή την χώρα και τον λαό της από τους αδαείς κυβερνήτες!». 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις