Χωρίς κατηγορία

Βενεζουέλα: Αγνοούνται 30 μετανάστες σε ναυάγιο πλοίου που κατευθυνόταν στο νησί Κουρασάο

Τουλάχιστον 30 μετανάστες από τη Βενεζουέλα είναι αγνοούμενοι ύστερα από το ναυάγιο του πλοίου με προορισμό το νησί Κουρασάο. Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μεταναστών από τη Βενεζουέλα από τον Απρίλιο.

Το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή από το Αγκουίντε, ένα χωριό στην πολιτεία Φαλκόν στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, εξήγησε ο βουλευτής Λουίς Στεφανέλι, βασιζόμενος στις μαρτυρίες των οικογενειών των επιβαινόντων.

Ο αριθμός των επιβαινόντων εκτιμάται σε 30 με 35, πρόσθεσε. «Κανείς εξ αυτών δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένειά του, κάτι που μας κάνει να φοβόμαστε για το χειρότερο», επεσήμανε.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη το ναυάγιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοφυλακής του Κουρασάο, που αναπαράχθηκε στον τοπικό Τύπο, το πτώμα ενός άνδρα που φορούσε σωσίβιο βρέθηκε σε παραλία του νησιού. Όμως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αν αυτός βρισκόταν πάνω στο πλοίο που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα.

Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μεταναστών από τη Βενεζουέλα από τον Απρίλιο, γεγονός που ανεβάζει σε 80 τον αριθμό των αγνοούμενων. Στα δύο προηγούμενα ναυάγια οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο Τρινιντάντ-Τομπάγκο, βορειοανατολικά της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τον Στεφανέλι, ο οποίος επικαλείται τις οικογένειες των θυμάτων, οι μετανάστες είχαν πληρώσει 400 δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στο Κουρασάο.

Ο ΟΗΕ εκτιμά σε 3,3 εκατομμύρια τους Βενεζουελάνους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους από το 2015 για να γλιτώσουν από την οικονομική κρίση που την πλήττει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers