Κόσμος

Βολιβία: Στη φυλακή ο πρώην Πρόεδρος Λουίς Άρσε για διαφθορά

Κατηγορείται πως επέτρεψε να μεταφερθούν κεφάλαια που προορίζονταν για την ανάπτυξη κοινοτήτων αυτοχθόνων σε προσωπικούς λογαριασμούς αγροτοσυνδικαλιστών ηγετών

Προφυλακιστέος για πέντε μήνες κρίθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας, Λουίς Άρσε. Ο 62χρονος πολιτικός συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου στη Λα Πας στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς.

Ο Άρσε, ο οποίος παρέδωσε την εξουσία τον προηγούμενο μήνα, θα κρατηθεί σε φυλακή της πρωτεύουσας της Βολιβίας και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για διαφθορά.

Η υπό διερεύνηση υπόθεση αφορά την περίοδο που ο Λουίς Άρσε ήταν υπουργός Οικονομίας επί προεδρίας του προκατόχου του, Έβο Μοράλες.

Ο Άρσε κατηγορείται πως επέτρεψε να μεταφερθούν κεφάλαια που προορίζονταν για την ανάπτυξη κοινοτήτων αυτοχθόνων σε προσωπικούς λογαριασμούς αγροτοσυνδικαλιστών ηγετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των απειλών, ιδίως από την πλευρά της Ρωσίας που έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία