Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βορίδης από Ηλεία: «Διπλά» απαράδεκτες οι δηλώσεις για τις αποζημιώσεις του 2007

Νέα μέτρα - Μάκης Βορίδης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα καθορίσει τις εξελίξεις

Στα όσα ειπώθηκαν κατά την σύσκεψη της Σπάρτης σχετικά με τις αποζημιώσεις του 2007 για τις φωτιές στην Ηλεία, αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος σε στελέχη και μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας. Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τις εν λόγω δηλώσεις «απαράδεκτες», και ως προς το ύφος αλλά και ως προς τα όσα επινόησε για ένα είδος συναλλαγής. 

Αναμφίβολα είναι πολύ κακές αυτές οι δηλώσεις που δυστυχώς θέτουν υπό αμφισβήτηση και τις αποζημιώσεις που προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τα φαινόμενα της κακοκαιρίας, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Πρόσθεσε δε ότι ήταν απολύτως σωστή και καθόλα δίκαιη η άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και αν για κάποιους θεωρήθηκε αυστηρή.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες δηλώσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων το 2007 έγιναν κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Σπάρτη, παρουσία του πρώην -πλέον- υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού. Στη σύσκεψη ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, απευθυνόμενος στον Σπήλιο Λιβανό, καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» είπε ο κ. Δούκας. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)

Το εν λόγω περιστατικό – όπως ήταν αναμενόμενο – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τον Σπήλιο Λιβανό να μένει εκτός κυβέρνησης με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και η διαγραφή του Πέτρου Δούκα από τη Νέα Δημοκρατία. 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις