Κόσμος

Βραζιλία: Ο πρώην Πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Βραζιλία, καθώς ο πρώην Πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρο κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες και για άλλα αδικήματα.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο έχασε τις προεδρικές εκλογές στην Βραζιλία το 2022 και στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του για φερόμενη απόπειρα συνομωσίας με σκοπό την διάπραξη πραξικοπήματος.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (21.11.2024) το επίσημο κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην Βραζιλιάνου Προέδρου, ενώ αστυνομικές πηγές τόνισαν ότι είναι πιθανό να κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

Το επίσημο κατηγορητήριο θα είναι ένα νέο πλήγμα στα σχέδια του Μπολσονάρο θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2026.

Οι σύμμαχοί του προσπαθούν να ανατρέψουν μια δικαστική απόφαση που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα επειδή αμφισβήτησε τη νομιμότητα του συστήματος ψηφοφορίας το 2022.

Την Τρίτη η αστυνομία συνέλαβε πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένα πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου του ακροδεξιού πρώην προέδρου. Για τους συλληφθέντες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται σε ένα σχέδιο δολοφονίας του τότε εκλεγμένου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του μετά τη νίκη του στις εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 1
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Το Time προειδοποιεί για τη δίνη της πολιτικής βίας στην Αμερική
Ο βίαιος θάνατος του νεαρού συντηρητικού ηγέτη, που έπεσε νεκρός σε πανεπιστημιούπολη, συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και ξυπνά το φάντασμα των πολιτικών δολοφονιών που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας
Το εξώφυλλο του περιοδικού Times
Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο – Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τους τραυματίες του πολέμου
Πρόκειται να αναλύσει με λεπτομέρειες νέες πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματιών, ενώ στο ταξιδι του τον συνοδεύει μια ομάδα από το Ίδρυμα Invictus Games Foundation
Ο πρίγκιπας Χάρι