Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χίος: Οπλισμένοι με αυτές τις μολότοφ οι διαδηλωτές! Άγρια επεισόδια με ξύλο, δακρυγόνα και κυνηγητό (Φωτό και Βίντεο)

Χίος: Οπλισμένοι με αυτές τις μολότοφ οι διαδηλωτές! Άγρια επεισόδια με ξύλο, δακρυγόνα και κυνηγητό (Φωτό και Βίντεο)

Τα επεισόδια στο λιμάνι Μεστών της Χίου, ξεκίνησαν τη νύχτα καθώς αποβιβάζονταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες στάλθηκαν στο νησί. Η απόφαση ανακοινώθηκε με σκοπό να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου – Βολισού.

Εξαιτίας της ρίψη χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους άφησαν πίσω τα πολεμοφόδιά τους.

Στις επόμενες εικόνες, βλέπουμε κιβώτια με μολότοφ που κάποιοι είχαν φέρει μαζί τους. Μολότοφ που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Κι εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι καμπάνες των εκκλησιών καλούσαν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις