Υγεία

Κορονοϊός: Διάγνωση με… τσιρότο ή δαχτυλίδι! Οι νέες πρωτοποριακές μέθοδοι

Δύο μικρές «έξυπνες» συσκευές που φοριούνται στο σώμα, ένα τσιρότο και ένα δαχτυλίδι χεριού, που ανέπτυξαν ερευνητές στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ, αντίστοιχα, προορίζονται ως νέα «όπλα» για την έγκαιρη διάγνωση του κορονοϊού!

Η start-up νοτιοκορεατική εταιρεία βιοτεχνολογίας UlikeKorea, που ειδικεύεται σε τεχνολογίες Διαδικτύου των Πραγμάτων, παρουσίασε ένα αυτοκόλλητο τετράγωνο επίθεμα με πλευρά περίπου πέντε εκατοστών, το οποίο προσκολλάται στο στήθος ενός ανθρώπου και παρακολουθεί ζωτικά σημάδια στον οργανισμό, όπως τη θερμοκρασία (πυρετό), τους παλμούς της καρδιάς, τυχόν βήχα κ.ά. Τα στοιχεία στέλνονται σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου με τεχνητή νοημοσύνη και εξάγεται το συμπέρασμα κατά πόσο κάποιος έχει λοίμωξη από τον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Ενημέρωση για το σύμπτωμα στο… άψε σβήσε

Επειδή τα στοιχεία μπορούν να σταλούν διαδικτυακά και στις υγειονομικές Αρχές, εάν το τσιρότο φοριέται από άτομο που βρίσκεται σε επιβεβλημένο 14ήμερο κατ’ οίκον περιορισμό, οι Αρχές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν άμεσα για τυχόν εκδήλωση Covid-19.

Η εταιρεία βρίσκεται, ήδη, σε συζητήσεις με τον κολοσσό SoftBank για διάθεση του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά με τιμή περίπου 30 δολαρίων ανά επίθεμα. Προηγουμένως, όμως, το επίθεμα θα πρέπει να εγκριθεί από τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση για ευρεία χρήση στη χώρα, η οποία τελευταία έχει γνωρίσει μία νέα έξαρση κρουσμάτων.

click4more: Κίνα: Μαθητές δημοτικού φτιάχνουν καπέλα για τις αποστάσεις ασφαλείας στην τάξη (pics, video)

Στις ΗΠΑ, ερευνητές του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Atlantic της Φλόριντα παρουσίασαν τα σχέδιά τους για μία νέα φορετή (wearable) τεχνολογία, ένα «έξυπνο» ασημένιο δαχτυλίδι σαν χοντρή βέρα, με την ονομασία Oura, που θα φοριέται κανονικά στο δάχτυλο και θα παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος και άλλους δείκτες, με σκοπό να εντοπίζει έγκαιρα –με τη βοήθεια ειδικών αλγόριθμων- νέα περιστατικά Covid-19.

Το δαχτυλίδι θα συλλέγει, συνεχώς, στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και θα τροφοδοτεί μία σχετική ψηφιακή εφαρμογή. Η νέα συσκευή θα δοκιμαστεί επί 12 εβδομάδες σε περισσότερα από 2.000 άτομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας φιλοξενείται στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου η DEMO επενδύει στρατηγικά στο μέλλον της έρευνας και το brain gain.
DEMO – Δρ. Χάρης Κόφτης: «Αναζητάμε νέες προκλήσεις» – H Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της φαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης
Ο καρκίνος του προστάτη πρώτος σε συχνότητα στην Ελλάδα – Σχεδόν 3 εκ. νέες διαγνώσεις ετησίως έως το 2040 στην Ευρώπη
Στην Ελλάδα, το 2022 σημειώθηκαν 7.036 νέα περιστατικά προστάτη κατατάσσοντάς τον πρώτο σε συχνότητα στους άνδρες - Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι 27.358 άτομα ζουν με διάγνωση εντός 5ετίας
Ασθενής και γιατρός 1
COVID-19 και γρίπη «ξυπνούν» και αυξάνουν τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε ασθενείς σε ύφεση, αποκαλύπτει νέα μελέτη
Έρευνα σε 4.800 καρκινοπαθείς σε ύφεση, έδειξε ότι όσοι ήταν θετικοί στην COVID-19, είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο σε σχέση με όσους είχαν αρνητικό τεστ
Γιατροί 1