Υγεία

Χοληστερίνη: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο στη διατροφή σας

Η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα προστατευτικά για την καρδιά οφέλη από την «καλή» χοληστερίνη, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι «επιμένουν μεσογειακά», διευκολύνουν την «καλή» χοληστερίνη να γίνει… ακόμη πιο καλή.

Τα υψηλά επίπεδα τόσο από την «κακή» χοληστερίνη (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – LDL), όσο και των τριγλυκεριδίων (των λιπιδίων του αίματος) σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Από την άλλη, η «καλή» χοληστερίνη (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – HDL) σχετίζεται με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα