Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Πανιώνιος: Χάθηκε η μάχη, όχι ο “πόλεμος”!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Πανιώνιος πάλεψε σκληρά στο Τελ Αβίβ, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν του Ιστορικού με 1-0, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο Τελ Αβίβ και στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης στις 3 Αυγούστου θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League.

Η απουσία του Μασούντ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στον χώρο του κέντρου, μιας και ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να κάνει οργανωμένες επιθέσεις. Ο Ιστορικός ήταν τουλάχιστον κάτι παραπάνω από καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα να παραμείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο αγώνας:

Ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 8′, με τον Γεσίλ να κάνει την κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μασούρα, και την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Μακάμπι απείλησε στο 22΄ με το εκτός περιοχής σουτ του Μπατόκιο που πέρασε μόλις άουτ και στο 43΄ με την προσπάθεια του Γεΐνι, επίσης εκτός περιοχής, με τον Κότνικ να αποκρούει σε κόρνερ. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να κρατήσει με άνεση το μηδέν στην εστία της στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος μπήκε και πάλι δυνατά κι έχασε στο 46′ τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε “σφήνα” σε αμυντικούς και τερματοφύλακα αλλά πλάσαρε πάνω από το δοκάρι. Ο Ιστορικός, όχι μόνο δεν μπήκε μπροστά στο σκορ, αλλά δέχθηκε και γκολ στην επόμενη φάση.

Ο Κγιάρτανσον έκανε ωραία ενέργεια και με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Κότνικ από το ύψος της περιοχής στο 48′. Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, προκειμένου να πάρουν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, αλλά ο Πανιώνιος αμύνθηκε σωστά και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Ιστορικός, πάντως, δεν κατάφερε και να φανεί απειλητικός, με το 1-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ζόρντι Κρόιφ): Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Γεΐνι (83΄ Πέρετζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Σούνφελντ, Ατζίλι (75΄ Ιτσχάκι), Κγιάρτασον (85΄ Ρικάν).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταπόκο (83΄ Ντουρμισάι), Σαββίδης (73΄ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (90΄+2 Γλύνος).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε