Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έλληνες χάκερς εναντίον Τούρκων! “Είστε προκλητικοί, κηρύξατε πόλεμο και εμείς απαντάμε”!

Φωτό: Facebook / Op Anonymous Greece
Φωτό: Facebook / Op Anonymous Greece

– Μέλη των Ελλήνων Anonymous στέλνουν το μήνυμά τους στους Τούρκους χάκερς μετά τις κυβερνοεπιθέσεις!
– “Ξεκινήσαμε μαζικές επιθέσεις στα κυβερνητικά της Τουρκίας”
– “Τουρκία είμαστε Έλληνες δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα! Ο κυβερνοπόλεμος Ξεκίνησε και δεν σταματάει!” αναφέρουν σε μήνυμά τους στο Facebook
– Αφορμή η επίθεση Τούρκων χάκερς στην ιστοσελίδα του Αλέξη Τσίπρα μετά την αντίδραση της Ελλάδας για τις νέερ προκλήσεις με την Αγία Σοφία
– Διαβάστε όλο το χρονικό και δείτε την… μακρά λίστα των στόχων των Ελλήνων χάκερς

Σε αντίποινα προχώρησαν οι Οp Anonymous Greece για την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Παρασκευής (23.06.2017), μετά την οργισμένη αντίδραση της Ελλάδας για το ότι οι Τούρκοι διάβασαν το Κοράνι και προσευχήθηκαν στην Αγιά Σοφιά.

Δύο μέλη των Ελλήνων Anonymous μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους χάκερς! Συγκεκριμένα τονίζουν: “Εμείς δεν έχουμε προκαλέσει ποτέ τους Τούρκους και γι’ αυτό είπαμε να ξεκινήσουμε μαζικές επιθέσεις στην Τουρκία, στα κυβερνητικά της Τουρκίας.

Προκλητικοί εννοείται ότι είναι. Για να μας βάζουν την καμένη ελληνική σημαία κάτω από τις αναρτήσεις. Μόνοι τους επέλεξαν να κηρύξουν πόλεμο σε εμάς κι εμείς το συνεχίσαμε“.

Ακούστε το ντοκουμέντο

Λίγο νωρίτερα, με μήνυμά τους στο Facebook ανέφεραν: 

Ξεκίνησαν οι μαζικές επιθέσεις. Τουρκία είμαστε Έλληνες δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα! Ο κυβερνοπόλεμος Ξεκίνησε και δεν σταματάει!“.

Στην ανάρτηση αυτή απαρριθμούν τις ιστοσελίδες στις οποίες επιτέθηκαν και εμφανίζονται πλέον “ανενεργείς”.  

Το χρονικό

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαίωνε χθες το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημείωνε ότι “τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης”.

Οι Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται στη σελίδα τους στο facebook ότι χάκαραν την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, τονίζοντας πως ήταν η απάντησή τους στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά “που είναι δικιά μας”. 

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερς που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, που φέρεται να άφησε το εξής μήνυμα: “Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας”.

Η νέα πρόκληση της Τουρκίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21.06.2017) και μάλιστα φρόντισαν να μεταδοθεί και από την κρατική τηλεόραση. Η ανάγνωση του Κορανίου και η προσευχή έγιναν παρουσία επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα πρόκληση των Τούρκων, υπενθυμίζει ότι η Αγιά Σοφιά είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η συμπεριφορά αυτή «προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει».

«Πρόκειται για μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας (…) Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Δείτε video

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε