Ελλάδα

Κάρτα Αλληλεγγύης: Ενεργοποιείται από σήμερα (24/08)

Σήμερα ενεργοποιείται η Κάρτα Αλληλεγγύης με προγραμματισμό 9 μηνών. Είναι η δεύτερη φορά που ενεργοποιείται με την πρώτη να είναι στις 24 Ιουλίου.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης έχει εκδοθεί από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης, είναι προπληρωμένη κάρτα που έχει τη μορφή πιστωτικής, είναι ονομαστική και λειτουργεί με την τεχνολογία «chip & pin». Ήδη, έχει διατεθεί μέσω ΚΕΠ σε 145.357 δικαιούχους.

Ανάλογα με τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο, πιστώνεται κάθε μήνα με ποσό από 70 έως 220 ευρώ. Η χρήση της περιορίζεται στην αγορά τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένας 80χρονος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία Χονολουλού στα Χανιά - «Ήθελα να τον σώσω» λέει αυτόπτης μάρτυρας
«Άρχισα να φωνάζω, ένας νεαρός, με βοήθησε, τον βγάλαμε στη στεριά και κάναμε εναλλάξ ΚΑΡΠΑ και είδαμε ότι έβγαζε αφρούς» λέει γυναίκα που προσπάθησε να σώσει τον 80χρονο
Παραλία στα Χανιά