Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κυριακή ανοιχτά όλα τα καταστήματα – Νέα βόμβα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς εξαιρέσεις, ανοιχτά τα καταστήματα
– Με e-mail το ΔΝΤ βάζει νέα βόμβα για τους εργαζόμενους
– Θέμα ωραρίου μπαίνει στη διαπραγμάτευση μαζί με τα εργασιακά
– Πάγωσαν στο υπουργείο Οικονομικών με τη νέα απαίτηση

Νέα βόμβα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση που καθημερινά σχεδόν κολλάει και σε μια νέα απαίτηση.

Η βόμβα ήρθε με e-mail από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από το ΔΝΤ που έβγαλε από το μανίκι νέο… άσσο για να κολλήσει τη διαπραγμάτευση.

Ο… άσσος δεν είναι άλλος από την απαίτηση να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς εξαιρέσεις.

Η απελευθέρωση του ωραρίου τις Κυριακές προκάλεσε πάγωμα στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, έσπευσε να στείλει άμεσα αρνητική απάντηση.

Μάλιστα η απαίτηση του ΔΝΤ ήρθε λίγο πριν το Eurogroup απειλώντας να βάλει ακόμη ένα εμπόδιο. Οι υπεύθυνοι του Ταμείου υποστήριξαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές μέσα στον χρόνο περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα η απάντηση του υπουργείου περιλαμβάνει το σχέδιο για το άνοιγμα καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο επιπλέον όσων ήδη ισχύουν με βάση απόφαση της περιφέρειας η οποία θα λαμβάνει απόφαση συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι αντιπεριφερειάρχες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις περιοχές αλλά και τον αριθμό των Κυριακών που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε