Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις από τις λίστες! Ένας στους 3 με χρήματα στο εξωτερικό είναι δημόσιος υπάλληλος – Η βόμβα Αλεξιάδη με τα “ύποπτα” ΑΦΜ

Συνταρακτικές αποκαλύψεις από τις λίστες! Ένας στους 3 με χρήματα στο εξωτερικό είναι δημόσιος υπάλληλος – Η βόμβα Αλεξιάδη με τα “ύποπτα” ΑΦΜ

– Αποκαλύψεις που… καίνε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για εμβάσματα – μαμούθ στο εξωτερικό!
– Την είδηση αποκάλυψε η εκπομπή Live News του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο.
– Από τα στοιχεία που προκύπτουν, ένας στους τρεις που έβγαλε χρήματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης, είναι δημόσιος υπάλληλος!
– Στο επίκεντρο η πιθανότητα “μαύρου χρήματος”, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι εκπαιδευτικοί, αλλά και γιατροί και εφοριακοί!
– Στοιχεία “φωτιά” και από Αλεξιάδη για τη λίστα Μπόργιανς: “Έχουν εντοπισθεί εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ”.
– “Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων”.

Μετά την λίστα Λαγκάρντ και την λίστα Μπόργιανς, έρχεται και η λίστα… των δημοσίων υπαλλήλων! Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως έχουν φύγει από την Ελλάδα 24.000 εμβάσματα, με το καθένα να ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως από αυτά τα 24.000 εμβάσματα, τα 5.026 έχουν φύγει από δημοσίους υπαλλήλους! Εδώ μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν συνυπολογίσουμε και τους/τις συζύγους των δημοσίων υπαλλήλων, τότε τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ φτάνουν τα 8.000!

Τι λένε λοιπόν τα… απλά μαθηματικά; Πως ένας στους τρεις που έβγαλε εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, από το 2011 μέχρι και σήμερα (δηλαδή εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης) είναι δημόσιος υπάλληλος!

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω νούμερα, συνηγορεί στο ότι πιθανότατα πρόκειται για “μαύρο χρήμα”, αφού μοιάζει από εξαιρετικά δύσκολο έως… αδύνατο ένας δημόσιος υπάλληλος να έχει καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί εντυπώσεις και ερωτηματικά, είναι το ότι οι περισσότεροι από τους… μεγαλοκαταθέτες δημοσίους υπαλλήλους, είναι εκπαιδευτικοί, με τα ιδιαίτερα μαθήματα νε έρχονται στο μυαλό ως μία… πρώτης τάξης ευκαιρία για “μαύρο χρήμα”. Ακόμη σε αυτή τη λίστα βρίσκονται αρκετοί γιατροί, αλλά και εφοριακοί, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων φοροδιαφεύγουν…

“Βόμβες” Αλεξιάδη!

Την ίδια ώρα, με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε απόψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες». Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Απαντώντας, στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται και πως αντίθετα ενισχύεται και υποστηρίζεται, ενώ ανέφερε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή η οποία επεξεργάζεται το νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας.

«Θα έπρεπε να συγχαρείτε την κυβέρνηση που κάνει κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε στα όνειρα των προηγουμένων κυβερνήσεων», κατέληξε ο κ. Αλεξιάδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε