Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το μυστήριο… λύθηκε! – Ο Γιάνης Βαρουφάκης “αποκάλυψε” τους “1101”!

Το μυστήριο… λύθηκε! – Ο Γιάνης Βαρουφάκης “αποκάλυψε” τους “1101”!

– Τρεις εβδομάδες μετά το περίφημο τρέιλερ των “1101” μάθαμε περί τίνος πρόκειται
– Το πέπλο του μυστηρίου… τράβηξε ο Γιάνης Βαρουφάκης
– Δεν πρόκειται για πολιτικό φορέα αλλά για μια προσπάθεια… ανεξάρτητης δημοσιογραφίας
– Σε αυτήν συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Γεράσιμος Γεννατάς και Κλέων Γρηγοριάδης
 
 

Τι είναι αυτοί οι “1101”; Πρόκειται για έναν νέο πολιτικό φορέα; Όχι. Είναι εκπομπή; Μπα… Ούτε με ραδιόφωνο έχει να κάνει. Το επτασφράγιστο μυστικό αποκαλύφθηκε από τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας pressproject.gr, Κώστα Εφήμερο. Πρόκειται για ένα “κίνημα για να αλλάξει η ενημέρωση, για να αλλάξει η Δημοκρατία”.

Ο Κώστας Εφήμερος μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τους ηθοποιούς Κλέων Γρηγοριάδη και Γεράσιμο Γεννατά, εστίασαν στα “κακώς κείμενα” της δημοσιογραφίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο κόσμος θα στηρίξει μία προσπάθεια που θα έχει ως μοναδικό στόχο την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Οι ίδιοι, άλλωστε, μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες, είναι οι χρηματοδότες αυτής προσπάθειας.

 “Οι 1101 δεν είναι κόμμα. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Είναι ένα κίνημα στο χώρο της ενημέρωσης. Στο χώρο που ταλαιπωρείται τόσο βάναυσα, εδώ και τόσο καιρό, από τα μέσα της διαπλοκής. Τα μέσα που υπονομεύουν την πορεία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την ποιοότητα τουο διαλόγου. Τα μέσα τα οποία είναι η έκφραση της πτώχευσηςτου ελληνικού πολιτικού συστήματος”, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και μίλησε για ένα μέσο που θα ανήκει σε αυτούς που ενημερώνονται από αυτό. Πώς; Με 5 ευρώ τον μήνα, όπως μας είπαν.

Στις 7 Οκτωβρίου είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τρέιλερ των “1101”, που θύμιζε κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας και μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε