Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρχεται η Αμάλ Αλαμουντίν! Η κα Κλούνεϊ στην Αθήνα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Φωτογραφία ΑΠΕ / ANSA
Φωτογραφία ΑΠΕ / ANSA

Τα κόκκινα χαλιά έχουν στρωθεί και άπαντες περιμένουν με αγωνία πότε θα πατήσει το πόδι της σε ελληνικό έδαφος η Αμάλ Αλαμουντίν, γνωστή εδώ και λίγες μέρες και ως κυρία Κλούνεϊ. Γιατί έρχεται; Για να αποφασίσει αν θα μας φέρει πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Η Αμάλ Αλαμουντίν εργάζεται ως δικηγόρος στο γραφείο Doughty Street Chambers και θα έρθει στην Αθήνα μαζί με το αφεντικό της, Τζέφρι Ρόμπερτσον, επίσης νομικό.

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ / ANSA

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα. Κατά τις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί το αν το νομικό γραφείο Doughty Street Chambers θα αναλάβει την εκπροσώπηση της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

Φωτογραφία Reuters

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» αναφέρει ανακοίνωση του νομικού γραφείου Doughty Street Chambers.

H Αμάλ Αλαμουντίν και ο εργοδότης της θα μείνουν στην Αθήνα μέχρι στις 16 του μήνα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε